Pacienţii români au ajuns la spitalul WPK din Viena cu afectiuni agravate ca urmare a pandemiei de Covid-19

Accesul ingreunat la servicii medicale esentiale, alaturi de amanarea vizitelor la medic, au avut un impact negativ asupra sanatatii romanilor in perioada pandemiei si au amplificat problemele medicale deja existente.
Alina Costache
20 ian. 2021, 13:32
Pacienţii români au ajuns la spitalul WPK din Viena cu afectiuni agravate ca urmare a pandemiei de Covid-19
Pacienţii români au ajuns la spitalul WPK din Viena cu afectiuni agravate ca urmare a pandemiei de Covid-19

Majoritatea pacientilor români tratati anul trecut la Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, au prezentat afectiuni agravate, care au necesitat investigatii si ingrijiri medicale complexe acordate de medicii austrieci.

In anul 2020, spitalul WPK a primit peste 950 de pacienti români, comparativ cu 1.100 anul precedent. Desi numarul pacientilor a fost in usoara scadere, cazurile medicale au fost mai complexe decat anul precedent. Cauzele care au agravat starea de sanatate a pacientilor au fost atat intreruperile generate de pandemie in sistemul medical din tara, dar si reticenta de a accesa asistenta medicala in aceasta perioada.

Per ansamblu, cele mai solicitate servicii medicale in cadrul spitalului WPK in 2020 au fost cele de diagnostic si tratament oncologic, chirurgia sarcoamelor, chirurgia toracala, interventiile de chirurgie cardiovasculara si interventiile de chirurgie ortopedica.

”Unul dintre efectele pandemiei il reprezinta perturbarile la nivelul serviciilor de sanatate pentru pacientii cu afectiuni netransmisibile si, in consecinta, amanarea tratamentelor medicale necesare. Insa pe masura ce diagnosticul este intarziat si problemele progreseaza, tratamentul devine mai complex, mai scump, iar in unele cazuri sansele unei recuperari complete sunt reduse. De aceea, mesajul nostru pentru pacientii români este sa nu amane gestionarea sanatatii din cauza pandemiei. In timpul crizei de sanatate COVID-19, spitalul WPK a ramas deschis si am implementat toate masurile necesare pentru ca pacientii sa aiba acces in siguranta la serviciile noastre performante de diagnostic si tratament. Totodata, am venit in intampinarea nevoilor pacientilor care nu au putut parasi tara prin lansarea platformei noastre inovatoare de telemedicina. In continuare, persoanele care nu se pot deplasa la Viena, pot interactiona usor si rapid cu medicii austrieci de talie internationala, prin intermediul acestei platforme de consultatii online”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.

Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik

 

La inceputul pandemiei, spitalul a lansat centrul medical virtual WPK Online Healthcare Center, unde persoanele doritoare pot beneficia de consultatii video acordate de medicii asociati WPK in peste 20 de specialitati medicale si de manageri de caz vorbitori de limba romana, astfel incat intregul proces sa fie unul facil. Cele mai accesate servicii medicale online, anul trecut, au fost cele de reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, medicina interna, ortopedie, ORL, oncologie, second opinion radiologie.

Anual, Wiener Privatklinik primeste aproximativ 4.000 de pacienti internationali. Dintre acestia, circa 40% sunt pacienti români, fiind urmati de cei rusi si ucrainieni. In centrele de competenta ale spitalului, pacientii au acces la servicii medicale de inalta performanta, prin imbinarea solutiilor de diagnostic si tratament de ultima generatie, cu expertiza unei echipe interdisciplinare de elita si conditiile de spitalizare de 5 stele.

Mai mult de jumatate dintre pacienti se adreseaza WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai mare centru privat de diagnostic si tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrala si de Est. Centrul ofera tratamente de ultima ora, supraspecializate in opt clase de afectiuni oncologice, alaturi de un pachet complet de servicii care include diagnosticare, tumor board (consultare interdisciplinara pe diagnostic si schema de tratament), pregatire, terapie si monitorizarea pacientului.

Cel mai nou tratament disponibil se adreseaza pacientilor cu cancer metastatic de prostata care nu au raspuns la tratamentul clasic. Acesta consta in terapia cu Lutetium, o procedura care se bazeaza pe radioterapie interna. Concluziile studiilor intreprinse pana in prezent demonstreaza o reducere cu peste 50% a nivelurilor serice de PSA (antigen specific prostatei) la aproximativ 70% dintre pacientii care au urmat acest tratament revolutionar.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre