Pădurea de piatră din China. Cum arată „prima minune a lumii” FOTO

Pădurea Shilin din China este un ansamblu de formaţiuni calcaroase, apreciat ca fiind o minune naturală încă din timpul dinastiei Ming, potrivit Mediafax.
Romania TV
07 feb. 2014, 12:53
Pădurea de piatră din China. Cum arată

Shilin, pădurea de piatră din sud-vestul Chinei, este un uimitor ansamblu de formaţiuni calcaroase, din provincia Yunnan. Zona este apreciată încă din timpul dinastiei Ming, 1368 – 1644, când era cunoscută drept întâia minune a lumii. Totuşi, pădurea de piatră a fost înscrisă în circuitul turistic abia în anii ’50 şi inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2007.

Stâncile de calcar par ieşite din pământ, multe dintre ele semănând cu nişte copaci pietrificaţi, de unde şi numele zonei, Shilin (n.r. Shí, piatră, stâncă şi Lín, crâng, pădure). Relieful deosebit se întinde pe 400 de kilometri pătraţi şi include „păduri” de diferite dimensiuni, râuri, lacuri, peşteri şi cascade. Geologii spun că cum 270 de milioane de ani, în perioada carboniferă a erei Paleozoice, pe locul stâncilor se afla o mare întinsă. În timp, mişcările litosferei au cauzat retragerea apelor şi au scos la suprafaţă calcarul. În timp, vântul şi ploaia au erodat stâncile, care au căpătat forma din prezent, a unor stâlpi sau trunchiuri de copaci, cu o înălţime de până la 30 de metri.

Zona cuprinde trei „păduri” importante la suprafaţă, Naigu, Pădurea Mare şi Pădurea Mică, dar şi o „pădure” subterană în peştera Zhiyun, care se întinde pe trei kilometri pătraţi, în mai multe galerii. O altă atracţie turistică importantă este Peştera Vântului Straniu, care include peştera Penfeng, izvorul Hongxi şi un râu subteran. Din august până în noiembrie, vijelii care durează până la trei minute mătură peştera din jumătate în jumătate de oră. Lacul carstic Changhu (n.r. Lacul lung) este denumit aşa datorită formei alungite, având o lungime de trei kilometri şi o lăţime de doar 300 de metri. Pe lângă insula din mijlocul apei, lacul include şi stalactite şi stalagmite subacvatice.

Vezi şi Spectacol la înălţime în China. A mers 500 de metri pe o sârmă, deasupra apei VIDEO

Zona a fost înscrisă în circuitul turistic abia în anii ’50, iar din 2007, pădurea Naigu şi satul Suogeiy fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. China se află pe a doua poziţie în lume din acest punct de vedere, cu 45 de locuri protejate, fiind depăşită doar de Italia. În a 24-a sau a 25-a zi din a şasea lună a calendarului localnicilor, (n.r. calendar selenar, care se bazează pe fazele lunii) etnici Yi organizează festivalul torţei. În timpul sărbătorii, stâncile sunt luminate de torţele din ramuri de pin făcute de localnici, care organizează concursuri de lupte şi de frumuseţe, dansează şi cântă melodii tradiţionale.

Stâncile din zonă sunt formate de fenomene naturale, în sute de milioane de ani, în afara uneia, spun localnicii. Conform acestora (n.r. cunoscuţi sub numele de Sani), Ashima, o fată frumoasă din antichitiate, s-ar fi născut în zonă. Tânăra s-ar fi îndrăgostit de un păstor numit Ahei, dar, înainte să se mărite cu el a fost răpită de fiul unui om bogat din împrejurimi. Deşi iubitul ei a salvat-o şi au plecat împreună spre casă, Azhi, răpitorul, a deschis o ecluză care a inundat zona şi a ucis-o pe Ashima. În locul în care a murit a apărut o stâncă înaltă care le ocroteşte pe femeile Sani şi le reaminteşte că au libertatea să îşi aleagă soţul.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'