„Sistemul de tranzacționare nu este afectat. Investitorii pot urmări în continuare evoluția pieței și tranzacțiile realizate la BVB prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone și tabletă”, au declarat reprezentanții biroului de presă al BVB pentru Agerpres.
În context, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a arătat, într-un comunicat, că vor fi readaptate „intensiv” măsurile tehnice pentru a face față mai bine unui trafic ridicat.
„Suntem foarte multumiți și motivați de faptul ca varianta de desktop a website-ului nostru a reușit să atragă un interes atât de ridicat din partea investitorilor și a potențialilor investitori, și acum ne readaptăm intensiv măsurile tehnice pentru a face față mai bine, în viitor, unui astfel de interes ridicat’, a declarat Ludwik Sobolewski.
Website-ul Bursei de Valori București (BVB), www.bvb.ro, a fost afectat luni de un număr neobișnuit de ridicat de vizitatori.
„Numărul ridicat de vizitatori ai site-ului BVB este determinat de interesul acestora față de evoluția bursei din România în contextul evoluției piețelor la nivel global de astăzi (luni — n.r.). Bineînțeles, această situație nu a afectat și activitatea de tranzacționare, care se desfășoară în parametri normali, și nici serviciile automate de date BVB”, se mai arată în comunicatul BVB.
Bursa de la București a deschis în scădere puternică, cu peste 4%, prima ședință de tranzacționare din săptămână, iar rulajul înregistrat la jumătate de oră de la deschidere se situa la 11,13 milioane de lei (2,51 milioane de euro).
Luni după-amiază, la ora 15,45, indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, scădea cu peste 7% iar indicele SIF-urilor, BET-FI, consemna o depreciere de 7,67%.
Bursele din Statele Unite ale Americii, bursele din Europa și, indirect, Bursa de la București, au înregistrat luni scăderi importante pe fondul anticipărilor privind încetinirea avansului economic al Chinei, a doua economie din lume, cu impact semnificativ asupra creșterii la nivel global.