Este foarte simplu de făcut pâine leneșă. Nu trebuie frământată deloc. În plus, pâinea iese aerată și pufoasă.
Citește și: De ce au culori diferite ambalajele de pâine? Puțini români sunt atenți la acest detaliu important
Într-o cană de apă caldă se dizolvă un plic de drojdie uscată cu puțin zahăr. Zahărul este necesar pentru că ajută la creșterea aluatului. Apoi se pun două căni de făină, se adaugă puțină sare și se toarnă puțin ulei. Uleiul ajută la omogenizarea compoziției și va contribui, în final, la o consistență plăcută a pâinii, scrie retetesivedete.ro.
După ce ați pus toate ingredientele, se amestecă bine, cu mâna sau cu o ustensilă de bucătărie, pentru ca totul să se încorporeze. Aluatul trebuie să rămână lipicios și foarte umed, pentru ca pâinea să iasă aerată.
Aluatul obținut se pune direct în vasul în care veți coace pâinea. Puteți tapeta vasul cu hârtie de copt sau îl puteți unge cu ulei, ca să nu se lipească.
Citește și: Ce conține pâinea feliată de la Vel Pitar. Dragoș Pătraru a dezvăluit ce consumă, de fapt, românii
Vasul cu aluat se acoperă cu o folie alimentară, apoi cu o păturică, pentru a-i ține de cald, și lăsați-l la dospit timp de o oră – o oră și jumătate. După dospire, aluatul se bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C. Aluatul se coace timp de 50 – 60 de minute. La jumătatea coacerii, ungeți pâinea cu ou băutut ca să prindă o culoare frumoasă.