Candidaţii trebuie să fie ‘pasionaţi de gătit’, gata să petreacă trei luni pe an în alte reşedinţe regale (cum ar fi castelul Balmoral din Scoţia sau reşedinţa din Sandringham) şi să răspundă exigenţelor stricte de securitate şi confidenţialitate. Ei îşi vor putea depune CV-urile până pe 10 mai, adaugă anunţul.
Bucătarul adjunct va trebui să obţină de la mulţimea de bucătari şi ucenici din serviciul Majestăţii Sale ‘o hrană proaspătă care să răspundă celor mai înalte criterii de calitate’. Menţionarea în CV a unei experienţe într-un hotel de cinci stele sau într-un restaurant cu stele constituie un avantaj. Candidaţii trebuie să aibă şi ‘cunoştinţe solide despre bucătăria tradiţională franceză’ şi noţiuni lingvistice de ‘gastronomie franceză’.
Mark Flanagan, şef al bucătarilor de la palatul Buckingham de circa zece ani, păstrează cu mare sfinţenie secretul profesional în privinţa gusturilor suveranei britanice. Unul din predecesorii săi, Darren McGrady, s-a arătat puţin cam deschis din acest punct de vedere după ce a plecat de la palat. El a dezvăluit gustul reginei pentru mâncărurile simple, cereale, sandwichuri. McGrady a spus totuşi că o cină alcătuită din vânat şi somon de pe domeniile regale este pe gustul Elisabetei a II-a, în vârstă de 87 de ani. Nu a uitat să amintească de un Gin-Dubonnet, pentru un somn mai adânc.