Palatul Parlamentului stă să se prăbuşească. Parlamentarii nu se plâng decât de frigul din birouri, infiltraţiile nu par să-i deranjeze.
A doua clădire că mărime din lume este punct de atracție pentru milioane de turiști. La parter, a funcționat oficiul pentru combaterea spălării banilor (O.N.P.C.S.B.). În mod ironic, atunci când angajaţii de la O.N.P.C.S.B. s-au relocat şi au părăsit clădirea, au uitat un robinet deschis, informează Ştirile Pro TV.
Deasupra, pe terasă, sunt parcate mașinile deputaților. De la acest nivel, s-a infiltrat apa, iar tavanul s-a prăbuşit integral. Pereții sunt acoperiți cu mucegai.
“Pentru a reuși să ținem aceasă clădire în picioare sunt zone unde vorbim deja de structura de rezistență, unde trebuie să intervenim urgent”, a declarat George Dumitrica, secretar general al Camerei Deputaților, pentru sursa citată.
Citeste si Deficit de forţă de muncă pe litoral. Hotelierii caută muncitori din ţările asiatice
Cum ţevile din Casa Poporului sunt foarte vechi şi se sparg des, apa a țâșnit inclusiv prin lustre.
“Cu înghețatul de frig e o problemă și la PNL, și am înțeles că la parter sunt probleme. Chiar nu sună bine. Dacă nici în Parlament nu rezolvăm probelema căldurii, atunci unde o mai rezolvăm”, spune senatorul PSD Virgil Guran.
Palatul Parlamentului funcționează după soluții tehnice gândite în anii ’80.
“Două dintre lifturi au fost puse în funcțiune în anii ’90, dar au fost montate în 88-89”, spune referentul Marian Stan pentru Ştirile Pro TV.
Liftul se blochează cam de 10 ori pe zi. Vestea bună este că ascensorul este proiectat în aşa fel încât, dacă s-ar prăbuși vreodată în gol, cabina grea de o tonă și jumătate i-ar proteja perfect pe toți cei din interior. Aceasta a fost dorința lui Nicolae Ceaușescu.
254 de milioane de lei au cerut parlamentarii de la bugetul de stat, și 80% din sumă ar trebui investită în reparații, susțin administratorii clădirii.
Citeste si Femeie bătută de poliţişti pentru că nu purta mască. Incident revoltător în Arad