„Personal, tind în proporţie de 99% să nu mă implic în susţinerea vreunei moţiuni, dar fireşte, nu exclud posibilitatea de a-mi face cunoscut votul la Convenţie, că cine ştie, poate că electronii liberi din PDL vor fi receptivi la poziţia mea”, a declarat Theodor Paleologu.
Candidat la preşedinţia partidului în urmă cu doi ani, Paleologu nu se va implica de această dată în prima linia a luptei politice.
„Motivele politice sunt că nu vreau să agravez haloimăsul din partid şi că eu vreau să-mi păstrez independenţa şi libertatea de exprimare şi poziţionarea de om al compromisului şi al concordiei. Vedeţi dumneavoastră, ce se întâmplă acum în partid, vorbim de analiza rezultatelor, or analiza rezultatelor din decembrie se traduce în felul următor: fiecare consideră că ceilalţi sunt de vină, fiecare consideră că el e soluţia, fiecare îşi face un autoportret atunci când propune un portret-robot al viitorului lider şi fiecare spune că e dispus să se sacrifice, dacă partidul i-o cere sau dacă naţiunea îl cheamă sau dacă Providenţa îl investeşte cu o misiune. Spectacolul e destul de comic, dacă n-ar fi şi puţin tragic în ceea ce ne priveşte ca partid. Eu aş mai lipsi în tot haloimăsul ăsta să vin să spun că liderul ideal ar trebui să fi făcut studii în Occident, să fi predat în America şi Europa, să fi fost ambasador şi ministru şi eventual să aibă şi o stradă cu numele lui în Bucureşti, încă din secolul 19!”, a afirmat Theodor Paleologu.
Paleologu susţine, însă, că „nu e vorba de pasivitate sau indiferenţă”. „E o atitudine de aşteptare activă, de poziţionare şi aş utiliza din nou metafora crocodilului, pe care am mai utilizat-o şi în alte situaţii şi anume: crocodilul este un animal care stă şi aşteaptă şi ştie să identifice foarte bine momentul favorabil. Nu mi se pare că acesta este momentul favorabil pentru mine, pentru că ciomăgeala este în toi, iar atunci când începe „general shooting” într-un „saloon”, cel mai bine este să nu stai la mijloc!”, a adăugat democrat-liberalul.