Siteul NBC News a realizat un calendar foto, alegând să publice câte o poză aeriană sau din spaţiu a planetei, în fiecare zi, până la Crăciun, scrie Mediafax.
Ziua 1: La revedere, Pământ!
În fotografia realizată de la o altitudine de 70.000 de kilometri se disting părţi din Asia şi din Africa. Imaginea este obţinută de Mars Color Camera, pentru misiunea indiană de a orbita planeta Marte.
Ziua 2: Unde se duce ploaia în Spania
Fotografia realizată de satelitul european SPOT prezintă o imagine a deltei fluviului Ebru. Acesta se întinde pe o lungime de 990 de kilometri şi se varsă în Marea Mediterană printr-o deltă.
Ziua 3: Oraş din Siria avariat
Aceasta este o fotografie a oraşului Alep, din Siria. Din păcate, luptele interne între rebeli şi forţele guvernamentale au produs pagube importante uşilor impunătoare ale cetăţii.
Ziua 4: Vulcani gemeni din Pacific
Doi vulcani fumegă pe insula Ambrym din arhipelagul Vanuatu. Imaginea a fost postată pe Twitter de Mike Hopkins, astronaut în cadrul NASA.
Ziua 5: Tribut pentru Mandela
NASA a publicat o fotografie de pe Staţia Spaţială Internaţională, aflată la acel moment deasupra Africii de Sud. „O image a oraşului Cape Town, Africa de Sud, în memoria lui Nelson Mandela, simbol al luptei anti-apartheid”, a scris agenţia spaţială pe o reţea de socializare.
Ziua 6: Marele Canion, văzut şi nevăzut
Într-o nouă fotografie facută publică de NASA se observă o imagine aeriană a Marelui Canion. Pozele au fost realizate de satelitul Landsat 8. În a doua fotografie un fenomen meteorologic numit inversiune termică a generat atât de multă ceaţă încât Marele Canion a fost mascat.
Ziua 7: Privind în muntele Vezuviu
Fotografie realizată de satelitul Geo Eye 1, pentru Digital Globe. În imagine se observă muntele Vezuviu, unul dintre cei mai cunoscuţi vulcani de pe glob, a cărui erupţie din anul 79 a îngropat oraşul Pompei sub un strat de cenuşă.
Ziua 8: Vulcanul Etna îşi pune amprenta asupra Siciliei
Norul de cenuşă şi de gaz aruncat de vulcanul Etna se ridică deasupra Siciliei, într-o imagine realizată de minisatelitul Proba-V de la Agenţia Spaţială Europeană. Etna este cel mai activ vulcan al Europei.