Câteva trucuri te pot ajuta să alegi cea mai rapidă coadă când faci cumpărături într-un supermaket şi să infirmi, astfel, legile lui Murphy. Tot ce îţi putem spune pentru început este că, foarte probabil, până acum ai avut o strategie greşită.
În medie, oamenii petrec o jumătate de oră pe zi stând la coadă. În Statele Unite, timpul consumat de oamenii care stau la coadă ajunge la o valoare de 37 de miliarde de ore pe an, notează Bright Side. Site-ul citat prezintă câteva trucuri depistate de cercetători pentru a alege cea mai rapidă coadă la supermarket.
1. Stai în spatele unui client care are coşul plin
Deşi pare un sfat fără sens, cercetătorii demonstrează că e mai bine să faci asta. „Fiecare client care ajunge la casă salută, pune produsele de pe bandă în coş, plăteşte, spune la revedere şi părăseşte coada. Asta înseamnă, în medie, 41 de secunde de persoană, plus câte trei secunde pentru fiecare produs luat de pe bandă şi pus în coş”, explică Dan Meyer, Chief Academic Officer la site-ul de analiză matematică Desmos.
După calculele lui Meyer, dacă te aşezi în spatele unei persoane care 100 de articole în cărucior, vei economisi 6 minute la coadă. Dacă te aşezi la o coadă de patru persoane, fiecare având 20 de articole de plătit, îţi va lua aproape 7 minute. Asta înseamnă că o coadă cu mai puţine persoane care au coşurile pline se va mişca mai repede decât una cu mai multe persoane care cumpără mai puţine produse, scrie Bright Side.
2. Cozile de pe partea stângă se mişcă mai repede
Cei mai mulţi oameni sunt dreptaci, prin urmare prima lor alegere va fi să se aşeze la casa de pe mâna dreaptă. Într-o zi cu trafic normal, fără aglomeraţie, poţi observa că rândul de la casele de pe mâna stângă atrage mai puţini clienţi.
3. Casierul este femeie? Perfect!
De obicei, casierele sunt mai eficiente decât bărbaţii, susţine Bright Side. Este o observaţie generală, iar eficienţa acestui truc deprinde mult de experienţa angajatului, de vârsta sa şi chiar de bioritmul său – cu toţii avem zile în care ne iese totul perfect şi zile în care nu reuşim mare lucru.
Citeşte continuarea pe EVA.RO