Pandemia apropie religia de ştiinţă. Papa Francisc face apel pentru descoperirea unui vaccin anti Covid-19

Papa Francisc a lansat duminică un apel la cooperare ştiinţifică internaţională în vederea descoperirii unui vaccin împotriva noului coronavirus şi a spus că un astfel de vaccin, dacă se va dovedi eficient, ar trebui să devină disponibil în lumea întreagă, informează Reuters.
Filip Stan
03 mai 2020, 14:14
Pandemia apropie religia de ştiinţă. Papa Francisc face apel pentru descoperirea unui vaccin anti Covid-19

Papa Francisc, care a rostit discursul său duminical din Biblioteca de la Vatican, în locul tradiţionalei cuvântări din piaţa Sfântul Petru din cauza măsurilor de izolare adoptate în Italia, a mulţumit tuturor angajaţilor din lumea întreagă care furnizează servicii esenţiale către populaţie.

Suveranul pontif a încurajat cooperarea internaţională pentru a combate criza şi noul coronavirus, care a infectat aproape 3,5 milioane de oameni şi a ucis peste 240.000 de persoane la nivel global.

PANDEMIE CORONAVIRUS. O parte din Europa relaxează măsurile de restricţie începând de luni. Ce pot face cetăţenii

„De fapt, este important să unim unităţile ştiinţifice într-un mod transparent şi imparţial pentru a descoperi vaccinuri şi tratamente”, a precizat papa Francisc.

Liderul de la Vatican a mai spus că este de asemenea important „să garantăm accesul universal la tehnologiile esenţiale care permit fiecărei persoane infectate, în oricare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar”.

Liderii lumii s-au angajat în aprilie să accelereze cercetările ce vizează dezvoltarea unor teste, medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi să le împărtăşească apoi cu toate ţările de pe Glob, însă Statele Unite nu au participat la această iniţiativă lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că OMS a reacţionat cu lentoare în urma apariţiei pandemiei şi a acuzat această organizaţie că s-a aliniat poziţiei oficiale a Chinei, anunţând apoi suspendarea contribuţiei financiare americane la finanţarea OMS. Ulterior, OMS a respins criticile preşedintelui american şi a apărat modul în care a gestionat această criză sanitară.

Mai multe companii farmaceutice din lumea întreagă au dezvoltat teste de identificare a anticorpilor care se formează în organismul uman după ce o persoană intră în contact cu noul coronavirus.

Administraţia Trump intenţionează să accelereze dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 şi şi-a fixat obiectivul de a produce 100 de milioane de doze până la sfârşitul anului 2020, potrivit unui înalt oficial american.

Cei mai mulţi dintre experţi au sugerat că studiile clinice realizate pentru a garanta că un vaccin este sigur şi eficient ar putea să dureze cel puţin 12-18 luni.

Duminică, papa Francisc şi-a exprimat sprijinul şi pentru o propunere lansată de un grup interreligios, cunoscut sub numele de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, în vederea adoptării unei zile internaţionale pentru rugăciune şi post, pe 14 mai, pe durata căreia credincioşii din lumea întreagă vor putea să îl roage pe Dumnezeu să ajute omenirea să învingă pandemia de COVID-19. 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?