Pandemia de coronavirus revine în forţă, în China. Shanghai intră în carantină

Pandemia de coronavirus revine în forţă, în China. Autorităţile au anunţat că oraşul Shanghai va intra în carantină în două etape, în vederea testării locuitorilor pentru Covid-19.
Filip Stan
28 mart. 2022, 10:10
Pandemia de coronavirus revine în forţă, în China. Shanghai intră în carantină

Pandemia de coronavirus revine în forţă, în China. Autorităţile au anunţat că vor împărţi oraşul Shanghai în două, pentru a testa populaţia. Decizia a fost luată după ce a fost raportat un nou record zilnic de infecţii asimptomatice. Se va folosi ca punct de referinţă râul Huangpu, care trece prin Shanghai. Districtele din estul râului şi unele din vestul acestuia vor fi închise pentru testarea locuitorilor între 28 martie şi 1 aprilie.

Pandemia de coronavirus revine în forţă, în China

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment pentru români: Suntem în cea mai vulnerabilă perioadă a pandemiei

Zonele rămase vor fi închise pentru testarea populaţiei între 1 şi 5 aprilie. Transportul public, inclusiv serviciile de transport la cerere, în aceste zone vor fi suspendate în perioada carantinei, a declarat guvernul oraşului pe contul său oficial  de pe reţeaua de socializare WeChat, adăugând că vehiculele neaprobate nu vor fi permise pe drumuri.

Pe perioada carantinei, firmele şi fabricile din Shanghai vor suspenda producţia sau vor lucra de la distanţă. Excepţie fac cele implicate în oferirea de servicii publice sau furnizarea de alimente.

”Publicului i se cere să sprijine, să înţeleagă şi să coopereze cu activitatea oraşului de prevenire şi control al epidemiei şi să participe la testare într-o manieră ordonată”, a transmis Guvernul, potrivit news.ro.

Reamintim că, în Shanghai s-a înregistrat o nouă creştere a cazurilor de Covid-19. Sâmbătă a fost raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de la retragerea epidemiei iniţiale din China. Au fost înregistrate 2.631 de cazuri noi asimptomatice, care au reprezentat aproape 60% din totalul cazurilor asimptomatice noi din China în acea zi, plus 47 de cazuri noi cu simptome.

În timp ce numărul cazurilor din Shanghai rămâne modest în raport cu standardele globale, oraşul cu 26 de milioane de locuitori a devenit un teren de testare pentru strategia ”zero-Covid” a Chinei, care încearcă să pună sub control varianta extrem de infecţioasă Omicron.

Autorităţile din Shanghai s-au opus anterior unei blocări ample a oraşului pentru a evita destabilizarea economiei sale şi au optat pentru o abordare mai personalizată, care implică monitorizarea cartierelor unul câte unul.

Oraşul găzduieşte fabrici aparţinând unor companii precum Tesla, Volkswagen şi cel mai mare producător de cipuri din ţară SMIC, precum şi sediul central al multor companii internaţionale din China continentală.

Bursa de Valori din Shanghai a anunţat duminică că va lucra pentru a menţine funcţionarea constantă a pieţelor de capital în această perioadă ”specială” de control al virusului.

Bursa va continua să verifice planurile de vânzare de acţiuni ale companiilor care doresc să se listeze pe piaţa STAR axată pe tehnologie, să consolideze comunicaţiile online cu emitenţii şi subscriitorii şi să ofere servicii gratuite pentru ceremoniile virtuale de debut.

Bursa va permite, de asemenea, companiilor listate să întârzie depunerea rapoartelor lor trimestriale sau anuale dacă sunt afectate de restricţiile pandemice şi va accelera aprobările de emitere de obligaţiuni pentru companiile afectate de virus, a adăugat acesta.

Peste 14 milioane de locuitori din Shanghai au făcut teste cu antigen, a declarat duminică Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai. Dar unii roameni au criticat ciclurile aparent nesfârşite de testare şi despre abordarea fragmentară a încheierii lanţurilor de transmisie, unii spunând că costul zero-Covid a devenit prea mare.

Frustrarile au fost resimţite şi în altă parte a Chinei. La începutul acestei luni, în imaginile distribuite pe reţelele de socializare, o mulţime de oameni din oraşul Shenyang din nord-estul ţării s-au lovit de ferestrele unei pieţe de îmbrăcăminte în timp ce strigau frustraţi de încă o rundă de teste pentru Covid-19.

China a raportat un total de 4.448 de noi infecţii asimptomatice pe 26 martie, în creştere faţă de 4.430 cu o zi mai devreme, inclusiv 1.007 cazuri noi în provincia de nord-est Jilin, în prezent aflată în carantină.

Ţara a raportat 1.254 de noi cazuri confirmate cu simptome, în scădere faţă de 1.335 cu o zi mai devreme.

Dintre cazurile noi, 1.217 au fost transmise local, faţă de 1.280 cu o zi mai devreme. Nu au fost raportate decese pe 26 martie, lăsând numărul morţilor la 4.638. Până pe 26 martie, China continentală confirmase 143.240 de cazuri de Covid-19.

Citeşte şi Revin restricțiile în România după creșterea cazurilor Covid? Alexandru Rafila: „Nu pot să exclud nimic, nu știm cum va evolua acest val”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Grecia, dincolo de agitația turistică. Locurile în care te poți bucura de o vacanță unică
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Premierul Marcel Ciolacu susține ordonanța antidrog, deși peste 150.000 de români cer retragerea ei
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!