Printre motivele pentru care turiştii nu au călătorit în acest an se numără frica de a se infecta cu coronavirus. În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, deplasările internaţionale au fost înlocuite cu vacanţele pe plan naţional. În cazul Spaniei acestea nu au compensat reducerea masivă a veniturilor derivată din absenţa străinilor, conform Agerpres.
Citeşte şi: An şcolar 2020-2021. Ce măsuri au fost luate în şcolile din Spania. Cum se vor ţine cursurile
Institutul Naţional de Statistică (INE) va publica la începutul lunii octombrie o proiecţie a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor.
După ce se vor cunoaște și cifrele oficiale integrale pentru luna august, Institutul Național de Statistică (INE) va publica la începutul lui octombrie o proiecție a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor.
În perioada ianuarie-august 2019 au sosit în Spania 58,2 de milioane de turiști, dintre care numai în august 10,1 milioane. În intervalul ianuarie-iulie al acestui an, în Spania abia dacă au venit 13,2 de milioane de turiști. Dacă tendința din luna iulie va continua, când au fost 2,5 milioane de turiști, numărul total al sosirilor se va situa la 15-16 milioane, cu peste 40 de milioane mai puțini turiști decât în 2019.
Referitor la cheltuielile făcute de turiștii străini în Spania, și aici situația este decepționantă: în ianuarie-august 2019 turiștii străini au cheltuit 64,124 miliarde de euro (11,765 de miliarde de euro doar în luna august). În acest an, în perioada ianuarie-iulie turiștii au cheltuit numai 14,291 de miliarde de euro. Ca o comparație, în iulie 2020, turiștii au cheltuit 2,45 miliarde de euro, față de aproape 12 miliarde de euro în anul precedent.