Pandemia, „eradicată” de Arafat abia pe 28 iunie 2023. Comitetul de urgenţă a decis că nu mai există risc epidemiologic în România din cauza Covid-19

A încetat starea de risc epidemiologic în România. COVID-19, considerată o boală obișnuită. Începând cu 1 iulie 2023 nu se vor mai elibera de către STS certificatele electronice de vaccinare COVID-19.
Filip Stan
28 iun. 2023, 17:50
Pandemia,
Raed Arafat, anunț terifiant despre o nouă pandemie: ”Dacă nu suntem pregătiţi împreună, vom avea o situaţie mai grea decât pandemia COVID”

Odată cu încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 se aplică următoarele măsuri:

– Încetarea funcționării spitalelor/secțiilor dedicate internării pacienților cu COVID-19, aceștia putând să se interneze și trateze în orice unitate sanitară, în condiții de izolare specifice oricărei boli infecțioase respiratorii;

Comitetul pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare împotriva Covid 19 a fost dizolvat. Atribuţiile sale au fost preluate de Ministerul Sănătăţii

– Încetarea funcționării centrelor de evaluare dedicate pacienților cu COVID-19, evaluarea acestora se va efectua în orice unitate sanitară, cu respectarea precauțiilor de izolare;

– Nu se vor mai acorda sporuri speciale, deoarece boala COVID-19 este considerată o boală infecțioasă obișnuită;

– Începând cu 1 iulie 2023 nu se vor mai elibera de către STS certificatele electronice de vaccinare COVID-19.

Ministerul Sănătății recomandă în continuare testarea și autoizolarea, în cazul îmbolnăvirii

Ministerul Sănătății recomandă în continuare persoanelor care au semne și simptome asemănătoare infecției cu SARS-CoV-2 să se testeze, să se autoizoleze / să poarte mască și să solicite evaluarea stării de sănătate, mai ales dacă simptomatologia se înrăutățește și/sau dacă pacienții prezintă diverse comorbidități și au vârsta peste 65 de ani.

Sistemul de supraveghere și raportare de către toate unitățile sanitare și laboratoare a cazurilor de COVID-19 se menține.

CNSU a aprobat această hotărâre având în vedere Raportul elaborat de Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la evoluția bolii COVID-19, precum și nivelurile ridicate ale imunității populației la SARS-CoV-2. Concluziile au fost coroborate cu pozițiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora, COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Rafila, întrebat dacă Ministerul Sănătăţii are în vedere un proiect naţional pentru tratarea pacienţilor post-COVID: Este una dintre priorităţi. În curând vom avea o strategie naţională în domeniul bolilor cerebrovasculare

Alexandru Rafila a declarat, vineri la Bacău, că una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii este un proiect naţional pentru tratarea pacienţilor post-COVID, iar în curând va exista o strategie naţională în domeniul bolilor cerebrovasculare. „Acolo avem două zone – zona de neurologie, zona de pneumologie, iar recuperarea pacienţilor după infecţia COVID este un proces de durată”, a mai precizat ministrul PSD.

„Nu ştiu la ce vă referiţi legat de procesele care au apărut şi nu ştiu dacă vă referiţi neapărat la procesele din România. Recuperarea pacienţilor post COVID este una dintre priorităţi, iar dezvoltarea şi veţi vedea că în curând vom avea o strategie naţională în domeniul bolilor cerebrovasculare. Acolo avem două zone – zona de neurologie, zona de pneumologie, iar recuperarea pacienţilor după infecţia COVID este un proces de durată”, a explicat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Bacău, dacă Ministerul Sănătăţii are vreun proiect naţional privind tratamentul persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, în contextul în care au apărut foarte multe procese legate de acest aspect.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că există discuţii avansate între comisiile de specialitate ale ministerului şi societăţile profesionale pentru a pune în aplicare astfel de proiecte.

Japonia pune capăt pandemiei de Covid 19. Niponii au perfectat pastila care elimină coronavirusul

„Avem discuţii destul de avansate cu societăţile profesionale şi cu comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii încât să putem să punem în aplicare astfel de proiecte. Noi avem o reţea de pneumoftiziologie extinsă la nivel naţional şi pe măsură ce tuberculoza devine o patologie care încet-încet ajunge sub control, acele facilităţi şi personalul care există acolo, ne gândim foarte serios nu să îl reconvertim, ci să dezvoltăm în astfel de zone posibilitatea de recuperare în domeniul bolilor respiratorii şi, de asemenea, în partea de neurologie, de neuro reabilitare. Este o consecinţă a pandemiei şi, în mod evident, reprezintă una dintre priorităţile noastre”, a completat Rafila.

Ministrul Rafila a participat, vineri, la semnarea contractului „Finalizare proiectare şi execuţie Pavilion Municipal Bacău şi integrarea în ansamblul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău” şi a contractului privind construirea secţiei la Spitalul nr. 2 Vaslui.

 

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Ce acte îți trebuie pentru a merge în Marea Britanie în 2025. Nu mai poți intra pe teritoriul Angliei fără asta
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Doliu în lumea literară. A murit un nume de referință în România
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ofițeri ucraineni arestați pentru apărarea nereușită din Harkov
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!