„De la 65 de ani în jos, eu vă asigur că sunt mii de purtători de virus asimptomatici, deci care nu au simptome și care s-ar putea să nu aibă niciodată. Nu poți să testezi toți oamenii și atunci îi testezi pe cei simptomatici. Nu sunt regulile mele, sunt lucrurile pe care le-am primit la spital, sunt lucruri pe care le-am discutat cu colegii mei de specialitate.
Sunt oameni care vin la spital și cer să fie testați. Îi întreb de ce? Păi ieri m-am întâlnit cu cineva care știu că este pozitiv. Păi dacă-l testăm astăzi, iese testul pozitiv și omul pleacă acasă liniștit. Dacă îi spui acelui om: du-te acasă, te autoizolezi și dacă apare o febră, o ușoară răgușeală, atunci facem testul. Cât stai în casă? Două săptămâni. După două săptămâni, dacă nu se iau și alte măsuri și mai drastice din punct de vedere al circulației, poți să ieși pe stradă”, a spus dr. Emilian Imbri la Realitatea Plus.
Reamintim că până joi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași), potrivit Grupului de Comunicare Strategică. De asemenea, joi seară, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns la 22.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.