Reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecție pe teritoriul Franței i-a nemulțumit profund pe medici și a determinat sindicatele polițiștilor să amenințe că reprezentanții lor își vor părăsi locurile de muncă. Plângeri similare au fost înregistrate și în Spania și Italia, scrie Agerpres.
Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deține totodată brandul italian Gucci, a anunțat că Saint Laurent și Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor imediat după ce procesul de fabricație și materialele utilizate vor fi aprobate de Guvernul francez.
De asemenea, reprezentanții grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măști sanitare, pe care intenționează să le importe din China. Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măști sanitare și 55.000 de echipamente de protecție care vor fi donate Italiei.
Rivalul grupului Kering, LVMH, a anunțat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măști sanitare de la un furnizor chinez. LVMH, la fel ca și alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L’Oreal, folosește deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.
Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucât măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forțat să își închidă magazinele.
Aproape două treimi din pacienții infectaţi cu coronavirus sunt obezi și aproape 40% au sub vârsta de 60 de ani, a dezvăluit un audit NHS.
63 % dintre pacienții aflați la terapie intensivă în spitalele din Marea Britanie sunt supraponderali, obezi sau cu obezitate morbidă. În timp ce vârsta medie a persoanelor care prezintă cele mai grave simptome ale coronavirusului este de 64, 37% au sub 60 de ani, potrivit Daily Mail.
Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă a analizat toţi pacienţii din unitățile de îngrijiri din Marea Britanie, care au fost internaţi până joia trecută la miezul nopţii.
La acel moment, au existat 194 de pacienți cu coronavirus. Se crede că acest număr a crescut în ultimele patru zile.
Documentul a arătat că pacienţii au avut nevoie de îngrijire continuă, iar medicii au luat cât se poate în serios virusul care a afectat întreaga lume.