Pandurii Tg. Jiu a pierdut în faţa formaţiei italiane Fiorentina, scor 1-2, după ce a condus 85 de minute

Pandurii Tg. Jiu a condus formaţia italiană Fiorentina cu scorul de 1-0 până în ultimele minute, însă a pierdut cu scorul de 1-2, în urma unui gol marcat în ultimele secunde ale partidei disputate joi seara pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League.
Alina Costache
07 nov. 2013, 18:53
Pandurii Tg. Jiu a pierdut în faţa formaţiei italiane Fiorentina, scor 1-2, după ce a condus 85 de minute

Pandurii a făcut un joc excelent timp de 85 de minute, a condus prin golul splendid al lui Eric de Oliveira (32), dar a sfârşit lamentabil, fiind învinsă după două goluri înscrise în ultimele minute de Ryder Matos (86) şi Borja Valero (90+2), potrivit Agerpres.

Fiorentina a controlat debutul jocului, iar brazilianul Ryder Matos ar fi trebuit să primească penalty în min. 11, după ce a fost bruscat de Christou în suprafaţa de pedeapsă. Gorjenii au prins din ce în ce mai mult curaj şi Buleică şi-a încercat şansa cu un voleu din marginea careului, dar balonul s-a dus puţin alături (21). Formaţia ”viola” a ratat cea mai mare ocazie a sa în min. 27, când Joaquin a rămas singur cu Mingote, dar a tras în portarul lusitan. Vicecampioana României a dat lovitura în min. 32, când Buleică a centrat de pe partea stângă, iar Eric de Oliveira a reuşit un gol de senzaţie, din foarfecă de la 15 metri, în vinclul porţii lui Munua: 1-0.

Citeşte şi PANDURII – FIORENTINA LIVE PRO TV, DIGI 1, DOLCE 1

Pandurii a avut chiar şansa de a-şi dubla avantajul, dar o contră braziliană Eric – Alex Dos Santos a eşuat, după o pasă slabă a atacantului (36). Până la pauză, Fiorentina a mai avut o ocazie, dar Mamele s-a opus salvator în faţa lui Cuadrado (44). De menţionat că Pandurii a suferit două pierderi în prima repriză, portarul Stanca şi fundaşul Erico au fost schimbaţi din cauza unor accidentări.

Echipa lui Montella a avut o ocazie bună de gol în chiar primul minut de la reluare, dar Mingote l-a blocat bine pe Ryder Matos. Fiorentina a jucat într-o viteză superioară şi ocaziile s-au înteţit la poarta lui Mingote: Aquilani a tras peste poartă (51), Borja Valero a reluat alături din situaţie de singur cu portarul (53), Fernandez a tras în blocaj (55).

Pandurii a replicat apoi prin două şuturi expediate de Momcilovic şi Anton (56) respinse cu greu de Munua. Fernandez (62) a tras periculos, dar alături de ţintă, Mingote a reţinut mingea expediată de Roncaglia (65), iar Cuadrado a trimis pe lângă (68).

Treptat, Fiorentina a mai scăzut presiunea, a mai pierdut din inspiraţie şi s-a apropiat ceva mai rar de poarta lui Mingote. Dos Santos l-a pus la încercare pe Munua (78), la una dintre acţiunile gorjenilor.

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs şi Fiorentina a egalat, prin brazilianul Ryder Matos (86), din centrarea lui Cuadrado. Nu a lipsit mult a gorjenii să primească şi al doilea gol, dar Mingote s-a întins şi a respins şutul cu efect al lui Borja (88). Vicecampioana României a trăit finalul în corzi, iar Mingote a mai salvat un gol, la şutul lui Joaquin (89). Echipa lui Pustai a cedat din nou în prelungiri, când Borja Valero a adus victoria oaspeţilor (90+2), în urma unui pase a lui Cuadrado.

Cuvintele sunt de prisos după un astfel de meci, în care Pandurii au coborât din al nouălea cer în infern în decurs de câteva minute, de la extaz la agonie.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
Capital.ro
Când se schimbă, de fapt, banii în România? Se va trece la Euro: Ani foarte grei
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
BANI GREI pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România
Adevarul
Vladimir Putin schimbă tactica pentru a îngenunchea Ucraina
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă constatate de DNA
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
Ea este Andreea, tânăra de doar 18 ani care a fost lovită mortal de un TIR! Adolescenta coborâse din microbuz și a vrut să traverseze strada
Capital.ro
Traian Băsescu s-a cutremurat: Îl plângea că e pe moarte! Răsturnare totală de situaţie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Naționala României a ajuns în Priștina pentru debutul în Nations League împotriva Kosovo
MediaFlux
L-au ciuruit. DONALD TRUMP, mai sărac cu 163 milioane de dolari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...