Pangasius, cea mai ieftină otravă din magazine

La origine, Pangasius, este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume.
Ionela Marcu
14 mart. 2015, 10:12
Pangasius, cea mai ieftină otravă din magazine

În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri, scrie efemeride.ro. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că testele de laborator au demonstrat că Pangasiusul a devenit o adevărată bombă pentru sănătatea omului. Din cază că își duce viața într-o apă care este contaminată cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante, Pangasiusul pe care îl găsit atât de ieftin în rafturile magazinelor nu aduce niciun beneficiu sănătății, ci din contră provoacă doar probleme serioase sănătății.

Citeşte şi Se apropie Floriile. Cum să deosebim peştele proaspăt de cel stricat VIDEO

Cu toate acestea, încă nu există o lege care să stopeze comercializarea sa. Oamenii de pe întregul mapamond îl cumpără pentru că nu are oase și gustul său neutru este plăcut. În plus, prețul de vânzare la raft al acestui tip de pește este unul scăzut. Pe de cealaltă parte, adevăratul preț pe care trebuie să-l plătească cei care îl consumă se măsoară în diferite boli, contaminarea cu metale grele sau chiar otrăvirea.

Acum câțiva ani, s-a declanșat un întreg scandal mediatic cu privire la Pangasius. S-au adus nenumărate argumente împotriva consumului acestui tip de pește. S-a spus că peștele este o adevărată bombă ecologică și că se hrănește doar cu pești morți, deșeuri și chiar excremente. Pentru că cererea la nivel mondial a crescut considerabil, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural.

Problema Pangasiusului a ajuns chiar și în Parlamentul European, unde argumentele nu au fost destul de solide pentru ca importul să fie oprit. Doar în Europa se importă peste 700.000 de tone de Pangasius anual. Acest fapt este unul impresionant, în condițiile în care mass media denigrează acest tip de pește.

Citeşte şi Consumaţi peşte? Vedeţi concentraţia de MERCUR din fiecare specie. Avertismentul lui Mencinicopschi

Această atitudine ostilă nu se justifică în condițiile în care întreaga industrie alimentară este pătată de numeroase probleme. Să ne amintim că puii de crescătorie sunt injectați cu fel de fel de hormoni de creștere, porcii de complex ajung la 100 de kilograme în doar câteva luni, roșiile sau portocalele sunt coapte artificial după ce sunt culese, pâinea, mezelurile sunt injectate, pâinea conține gluten și lista poate continua. Pangasius este un pește nociv, care trebuie evitat, dar oare în ziua de astăzi mai există alimente care nu pun sănătatea în pericol?

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!