Pangasius, cea mai ieftină otravă din magazine

La origine, Pangasius, este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume.
Ionela Marcu
14 mart. 2015, 10:12
Pangasius, cea mai ieftină otravă din magazine

În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri, scrie efemeride.ro. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că testele de laborator au demonstrat că Pangasiusul a devenit o adevărată bombă pentru sănătatea omului. Din cază că își duce viața într-o apă care este contaminată cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante, Pangasiusul pe care îl găsit atât de ieftin în rafturile magazinelor nu aduce niciun beneficiu sănătății, ci din contră provoacă doar probleme serioase sănătății.

Citeşte şi Se apropie Floriile. Cum să deosebim peştele proaspăt de cel stricat VIDEO

Cu toate acestea, încă nu există o lege care să stopeze comercializarea sa. Oamenii de pe întregul mapamond îl cumpără pentru că nu are oase și gustul său neutru este plăcut. În plus, prețul de vânzare la raft al acestui tip de pește este unul scăzut. Pe de cealaltă parte, adevăratul preț pe care trebuie să-l plătească cei care îl consumă se măsoară în diferite boli, contaminarea cu metale grele sau chiar otrăvirea.

Acum câțiva ani, s-a declanșat un întreg scandal mediatic cu privire la Pangasius. S-au adus nenumărate argumente împotriva consumului acestui tip de pește. S-a spus că peștele este o adevărată bombă ecologică și că se hrănește doar cu pești morți, deșeuri și chiar excremente. Pentru că cererea la nivel mondial a crescut considerabil, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural.

Problema Pangasiusului a ajuns chiar și în Parlamentul European, unde argumentele nu au fost destul de solide pentru ca importul să fie oprit. Doar în Europa se importă peste 700.000 de tone de Pangasius anual. Acest fapt este unul impresionant, în condițiile în care mass media denigrează acest tip de pește.

Citeşte şi Consumaţi peşte? Vedeţi concentraţia de MERCUR din fiecare specie. Avertismentul lui Mencinicopschi

Această atitudine ostilă nu se justifică în condițiile în care întreaga industrie alimentară este pătată de numeroase probleme. Să ne amintim că puii de crescătorie sunt injectați cu fel de fel de hormoni de creștere, porcii de complex ajung la 100 de kilograme în doar câteva luni, roșiile sau portocalele sunt coapte artificial după ce sunt culese, pâinea, mezelurile sunt injectate, pâinea conține gluten și lista poate continua. Pangasius este un pește nociv, care trebuie evitat, dar oare în ziua de astăzi mai există alimente care nu pun sănătatea în pericol?

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Decizie pentru șoferii cu permis categoria B. Regula se aplică în România și în Spațiul Schengen
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Misterul fotografiei cu alimentara ceaușistă cu rafturile pline. Trucul la care au apelat nostalgicii „epocii de aur” ca să inducă în eroare
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
10 + 1 Sfaturi pentru curățenia de după Crăciun
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a fost demascat. S-a aflat adevărul: Devine suspect
StirileBZI
Cea mai dură lovitură pentru seniori! Pensiile nu mai cresc în ianuarie 2025!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Utilizarea roboților de bucătărie și a aspiratoarelor robot poate reduce semnificativ costurile gospodăriei
MediaFlux
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă