Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 21.14 şi s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri. A durat aproximativ 30 de secunde şi s-a simţit în toate judeţele din Moldova, la Bucureşti şi chiar la Chişinău şi în Bulgaria, la Varna şi Ruse.
După seism au urmat nu mai puţin de 11 replici, dintre care cea mai mare a înregistrat 3,1 pe Richter.
În Tulcea, caloriferul dintr-un apartament situat la etajul 6 s-a desprins şi l-a rănit pe proprietar, iar faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă.
Faţada unei clădiri vechi din oraş a căzut complet. Din fericire în acel moment nu trecea nimeni pe stradă.
Şi în Capitală seismul s-a resimţit serios şi a provocat panică printre oameni. Speriaţi de eventuale replici mai puternice, bucureştenii au ieşit din case şi au aşteptat câteva ore bune, pe stradă, în maşini.
VEZI ŞI CUTREMUR ÎN ROMÂNIA: Primele reacţii ale românilor. Cum s-a simţit în ţară
Seismul a produs panică şi pagube şi în Vrancea. La Focşani, rafturile unui supermarket au căzut, iar asfaltul a crăpat pur şi simplu.
La Galaţi, mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la Vaslui, familiile care locuiesc la etajele superioare din mai multe blocuri s-au trezit cu mobila dărâmată.
Specialiştii spun că acest cutremur a fost diferit faţă de celelalte. Seismul a fost urmat de mai multe replici toată noaptea, iar cea mai puternică a avut magnitudinea 3,1 pe scara Richter.
CITEŞTE ŞI CUTREMUR: Sfaturile pentru populaţie date de Raed Arafat în caz de cutremur mare