Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au confirmat incidentul. Aeronava a fost întoarsă din zbor „pentru o verificare tehnică neplanificată”.
Avionul plecase din București și se îndrepta către Bruxelles. „Wizz Air confirmă că aeronava care opera zborul W4 3081 de la București Otopeni la Bruxelles Charleroi din 16 iulie s-a întors pe Aeroportul Otopeni la scurt timp după decolare pentru o verificare tehnică neplanificată”, au transmis reprezentanții Wizz Air pentru Libertatea.
Aeronava a aterizat, iar pasagerii au fost debarcați în condiții de siguranță. După verificările necesare, avionul a decolat iar, urmând să aterizeze la destinație la ora locala 12:30.
„Wizz Air cere scuze pasagerilor afectați de situație, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei rămâne principala prioritate”, au transmis reprezentanții companiei.
În ultima perioadă, pasagerii care călătoresc cu companii aeriene se confruntă tot mai des cu probleme de tot felul. Curse întârziate sau chiar anulate, pasageri care nu mai au loc în avion. Acestea sunt problemele cel mai des întâlnite.
Situații de genul s-au tot repetat în ultimele luni de zile. Ba întârzieri uriașe, curse anulate, ba overbooking. Multe companii aeriene low cost apelează tot mai des la overbooking în ultima vreme. Adică vând mai multe bilete decât numărul de locuri disponibile în avion. Zborurile din Europa sunt afectate cel mai mult de această practică care, de altfel, e una legală și se practică în toată lumea.
Cum să evitați overbooking-ul
Ce e de făcut în astfel de situații? Să faci check-in-ul online cât mai devreme. De regulă, se poate face cam cu 24-48 de ore înainte de zbor. Și să te prezinți la timp la poarta de îmbarcare. Sau să plătești câțiva euro în plus pentru a-ți alege locul în avion ori să călătorești cu un pachet premium, cum ar fi îmbarcarea prioritară. Altfel, există riscul să vi se spună că nu mai aveți loc în avion, chit că aveți biletul plătit.
Dacă vi s-a refuzat îmbarcarea din cauza overbooking-ului, trebuie să știți că aveți dreptul și la despăgubiri. Primiți 250 de euro (până la 1.500 de km), 400 de euro (peste 1.500 de km în UE), 600 de euro (peste 3.500 de km).