Nava se îndrepta către ghețarul Hubbard din Alaska când a lovit o bucată de aisberg, potrivit unui purtător de cuvânt al Norwegian Cruise Line (NCL). Totuşi, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică are o altă definiţie a aisbergului şi spune că, pentru a fo considerat ca atare, acesta trebuie să fie la peste 5 metri deasupra nivelului mării și să aibă o grosime de la 30 până la 50 de metri – bucățile mai mici de gheață plutitoare fiind considerate „growlers” sau „bergy bits”.
După impact, nava a navigat spre Juneau, capitala statului Alaska, pentru a fi evaluată în continuare. Acolo s-a luat decizia de a se anula croaziera, astfel încât să poată fi făcute reparații. De altfel, nava a fost autorizată să se întoarcă cu viteză redusă la Seattle, unde toți turiștii care se află la bord vor debarca conform planului, a adăugat NCL.
Citeşte şi Veneţia interzice navele mari de croazieră, de frica UNESCO. Măsura intră în vigoare de la 1 august
The Norwegian Sun carrying approximately 2,000 passengers struck an iceberg in the Hubbard Glacier, Alaska at the weekend forcing it to cancel the remainder of its trip. Dense fog limited visibility and resulted in the ship making contact with a ‘growler’. #Titanic pic.twitter.com/lYgw5T5vUp
— Titanic Memorial Lighthouse (@TitanicNewYork) June 28, 2022
Potrivit CNN, la bordul navei de croazieră se aflau aproximativ 2.000 de persoane. Norwegian Cruise Line a transmis că pasagerii, care au plecat în croazieră pe 21 iunie, vor primi o rambursare integrală a tarifului călătoriei, precum și un credit de croazieră pentru călătoriile viitoare în valoare de 100% din tariful inițial al călătoriei.