O femeie în vârstă de 51 de ani a ajuns de urgență la spitalul Militar din București pentru că se simțea rău. La triaj, însă, medicii au constatat că femeia avea ploșnițe în bagaj, pe haine, chiar și pe documentele medicale cu care se prezentase.
Citește și Ploşnite la IKEA Pallady. Insectele se ascund în lemn şi se înmulţesc rapid. Reacţia companiei
Se face dezinsecție specială la spitalul Militar din cauza ploșnițelor, după ce medicii au găsit insectele periculoase și au intrat în panică.
Ploșnițele sunt insecte care trăiesc și își depun ouăle prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor, iar noaptea ies noaptea pentru a se hrăni cu sângele omului ori al păsărilor, iar în timpul zilei rămân ascunse, aproape că nici nu le vezi.
Se pare că în ultima perioadă, ploșnițele au apărut în mai multe zone, cum ar fi Parisul, iar mai nou, și Bucureștiul.
Oamenii au apelat la firme specializate pentru a scăpa de aceste insecte, însă măsurile preventive nu au mari efecte, iar biocidele pot fi folosite abia când apar ploșnițele.
Reprezentanții spitalului au restricționat accesul pacienților în zona potențial infestată, în timp ce pacienta a fost izolată, igienizată. Apoi au anunțat Direcția de Sănătate Publică.
Potrivit normelor epidemiologice, timp de două zile consecutiv s-au efectuat curățenia și dezinsecția, iar procedurile vor continua săptămânal, cel puțin o lună.
Potrivit normelor epidemiologice, timp de două zile consecutiv s-au efectuat curățenia și dezinsecția, iar procedurile vor continua săptămânal, cel puțin o lună.
„O infestare normală, incipientă spre medie, ar dura în mod normal 20 zile, în care se fac trei etape de intervenţie pentru a acoperi întreg intervalul de eclozare a ouălor. Ouăle de ploşniţă nu sunt afectate de niciun biocid”, a spus Alexandru Labeș, director firma de deratizare, dezinsecţie, potrivit ProTv.ro.
Citește și 10 modalităţi pentru a scăpa de ploşniţe
„Noi avem un plan anual de dezinsecție, lunar firma vine și se duce în toate încăperile, în toate spațiile, pentru efectuarea acestei dezinsecții. Pentru ploșnițe, am înțeles că numai în momentul în care eclozează, abia atunci se pot utiliza niște substanțe speciale pentru așa ceva”, Ana Mareș, director de îngrijiri Spitalul Bagdasar Arseni.