Paolo Rossi, fotbalistul legendar al Italiei, a murit

Fotbalul rămâne pe zi ce trece mai sărcat. După moartea fulgerătoare a lui Diego Armando Maradona, a murit şi Paolo Rossi.
Filip Stan
10 dec. 2020, 07:37
Paolo Rossi, fotbalistul legendar al Italiei, a murit

Paolo Rossi, eroul italian al Cupei Mondiale de fotbal din Spania disputată în 1982, a murit azi-noapte la vârsta de 64 de ani. Fostul fotbalist a fost golgheterul acelui turneu final în care „squadra azzurra” a câștigat-o pe stadionul „Santiago Bernabéu”.

Marele Paolo Rossi, eroul Cupei Mondiale din 1982, s-a stins din viață la doar 64 de ani.

Cunoscutul atacant a jucat pentru echipe ca Vicenza, Perugia, Juventus, Milano și Hellas Verona, dar va rămâne în istorie pentru cele șase goluri ale sale din Cupa Mondială în Spania. A marcat în finală împotriva Germaniei, două reușite în semifinala împotriva Poloniei și un hat-trick împotriva Braziliei.

Aici a murit Maradona. Şocant, casa în care a decedat legendarul fotbalist fusese improvizată dintr-o sală de jocuri şi nu avea baie normală
Între 1977 și 1986 Paolo Rossi a marcat 20 de goluri pentru naționala Italiei. A mai câștigat de două ori titlul în Serie A, Cupa Campionilor Europeni și Cupa Italiei cu Juventus Torino.

Paolo Rossi a lucrat în ultima perioadă ca analist pentru postul public de televiziune RAI și era unul dintre cei mai îndrăgiți foști jucători ai Italiei.

Știrea tristă a fost anunțată de Enrico Varriale, director adjunct al Rai Sport și publicată de toată presa italiană. De fapt, Federica Cappelletti, soția lui „Il Bambino di Oro”, a publicat pe rețelele sale de socializare o fotografie a amândurora care confirmă tristul eveniment. „Pentru totdeauna”, a scris ea, după care a postat o inimioară.

Acum 6 ani, Paolo Rossi a primit trofeul Maestrelli, premiu acordat unei personalități marcante a fotbalului peninsular, chiar de la Gino Iorgulescu, adversarul său direct în meciurile Italia – Româexternenia din anii 80.

Paolo Rossi a recunoscut că-i datorează succesul în fotbal lui Enzo Bearzot
În 1983, la București, tricolorii, cu Ilie Balaci și Gino Iorgulescu printre titulari, au învins cu 1-0 fosta campioană mondială, iar ziarele au scris că Paolo Rossi nu a mișcat în fața fundașului Sportului Studențesc, Gino Iorgulescu.

„Mă simt ciudat să primesc acest premiu la București. Îmi face mare plăcere să revin aici după foarte mulți ani. Și eu și Gino facem parte dintr-un fotbal romantic, care se juca în primul rând cu inima, nu din rațiuni financiare”, declara Rossi la acel eveniment găzduit de un restaurant din București.

Fostul antrenor Vincenzo Bearzot, selecționerul care a câștigat Cupa Mondială din Spania cu naționala Italiei, în 1982, a decedat, în urmă cu 10 ani, la vârsta de 83 de ani.

Paolo Rossi a murit. Gino Iorgulesc: Adio, prieten drag! 

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, s-a declarat îndurerat de vestea decesului lui Paolo Rossi, el menţionând, într-un mesaj postat pe Facebook de Liga Profesionistă de Fotbal, că a pierdut “un prieten drag şi o lume de amintiri”.

“Despărţirea de un mare prieten

Am aflat şi nu pot să cred că e adevărat că un bun prieten a plecat dintre noi atât de repede, provocând tristeţea unei lumi întregi. Am fost adversarul din teren al lui Paolo Rossi şi prietenul lui din România, de atunci şi de peste vremuri. Meciurile Italia-România de acum aproape 40 de ani ne-au apropiat, iar acest început de iarnă m-a îndurerat cumplit la aflarea veştii că Paolo nu mai este. Fotbalul jucat de el a fost realmente de aur, ca Balonul şi titlul mondial cucerite de el în acel 1982, când am fost pentru prima oară adversari, la Firenze.

Adio, prieten drag! Adio, fotbalistule de geniu! Odată cu plecarea ta, fotbalul a pierdut un zâmbet şi o poveste! Eu am pierdut un prieten rar şi o lume de amintiri!

Gino Iorgulescu”, este mesajul de pe pagina de Facebook a LPF.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Vești teribile de la meteorologi. Totul se schimbă brusc
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!