Papa Francisc a căzut. Suveranul Pontif se îndrepta spre reşedinţa de la Vatican

Papa Francisc a suferit o căzătură în timp ce mergea pe jos către reşedinţa sa de la Vatican, dar se simte bine, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Greg Burke, transmite agenţia EFE.
Filip Stan
09 oct. 2018, 15:05
Papa Francisc a căzut. Suveranul Pontif se îndrepta spre reşedinţa de la Vatican

Suveranul Pontif revenea la reşedinţa sa, Casa Santa Marta, după ce participase la o sesiune a Sinodului Episcopilor, care se desfăşoară în Aula Paul al VI-lea, situată în apropiere.

Însă pe drum el ‘s-a împiedicat, a căzut şi s-a ridicat’, a precizat purtătorul său de cuvânt. ‘Dar suntem liniştiţi, Papa este bine’, a asigurat Greg Burke.

Papa Francisc, care pe 17 decembrie va împlini 82 de ani, obişnuieşte să meargă pe jos către Aula Paul al VI-lea la şedinţele Sinodului, unde până la 28 octombrie se reunesc episcopi din lumea întreagă la o întâlnire convocată de Suveranul Pontif şi a cărei temă este tineretul.

Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) spune că informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile de la Vatican, însă „există foarte mari şanse” ca această vizită să aibă loc în acea perioadă.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a declarat vineri că Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor.

El a spus că autorităţile de la Vatican nu au făcut încă un anunţ oficial cu privire la această vizită, însă „sunt foarte mari şanse” ca aceasta să aibă loc.

Francisc Doboş a explicat la România TV că vizita nu are loc în acest an pentru că România, o ţară majoritar ortodoxă, sărbătoreşte Centenarul şi se doreşte evitarea oricărei interpretări a prezenţei Suveranului Pontif în acest context, astfel că s-a amânat pentru 2019.

Papa Francisc ar fi al doilea papă care vizitează România după ce în mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat Vaticanul în luna mai a acestui an. Ea spunea atunci că, în discuţia pe care a avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

În martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Tot atunci şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că a discutat cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, despre „despre vizita în România, anul viitor (2018 – n.r.), a Suveranului Pontif Papa Francisc”.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'