Numirea făcută sâmbătă semnalează dorința pontifului ”pentru o mai mare participare a femeilor în procesul de luare a deciziilor în Biserică”, a declarat cardinalul Mario Grech, secretarul general al sinodului.
”În timpul sinodurilor anterioare, numărul femeilor care au participat ca experți sau care doar au asistat a crescut. Odată cu nominalizarea Surorii Nathalie Becquart și a posibilității ca ea să participe la vot a fost deschisă o ușă”, a adăugat cardinalul, potrivit Hotnews.ro.
Sinodul este condus de episcopi și cardinali cu drept de vot și include și experți fără drept de vot.
Becquart, membră a Ordinului Surorilor Xavier din Franța, are o diplomă de master în management de la prestigioasa școală de afaceri pariziană HEC și a studiat în Boston înainte să se alăture Ordinului.
Citeşte şi: Femeile catolice vor avea roluri mai importante în Biserică. Papa Francisc a semnat decretul
Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul argentinian La Nacion, respectiv de la revista iezuită americană America, ambii specialişti atât în chestiuni referitoare la Vatican cât şi apropiaţi ai Papei, suveranul pontif a fost vaccinat miercuri la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea din Vatican.
Papa Francisc, în vârsta de 84 de ani, a fost vaccinat împotriva COVID-19, miercuri, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de Vatican, conform unor jurnalişti apropiaţi suveranului pontif.
Purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, pe de altă parte, a anunţat începerea campaniei de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi de la Vatican.
Într-un interviu televizat difuzat duminică seara, papa Francisc a indicat că s-a înscris pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19, calificând opoziţia faţă de la vaccin drept o „negare suicidară” şi subliniind „o alegere etică” esenţială din respect faţă de viaţa şi de sănătatea celorlalţi.
„Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi”, a spus Papa în discursul de Anul Nou, susţinut la Vatican.