„Primele mesaje vor fi răspunsuri la întrebări puse papei despre credinţă, iar publicul va putea să trimită aceste întrebări începând de astăzi (3 decembrie)”, a declarat Greg Burke, consilier pe probleme de comunicare la Vatican, conform AFP.
Primul tweet va fi lansat în direct de papă, cu ocazia audienţei generale de miercuri, săptămâna viitoare, pe 12 decembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, preotul Federico Lombardi.
Tweet-urile sale vor fi redactate în limbile engleză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză şi arabă, menţionează Mediafax.
Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicaţii speciale, a spus că prezenţa pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat în fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credincioşi catolici, se explică prin „dorinţa sa (a papei) de a intra în dialog cu femeile şi bărbaţii din zilele noastre, acolo unde se află aceştia”.
Potrivit aceleiaşi surse, „va fi un dialog care va respecta omul din zilele noastre şi adevărurile sale”.
Întrebat de jurnalişti despre riscurile unor reacţii imediate şi ostile, pe Twitter, faţă de mesajele papei, Greg Burke a spus că Twitter este „o piaţă liberă a ideilor, iar acesta este un lucru bun”. Papa „va trimite pe Twitter perle de înţelepciune care îi inspiră inima”.
Claudio Maria Celli spune că, pentru început, „papa va extrage trei sau patru întrebări din seria de mesaje primite” despre credinţă şi va încerca „să le dea răspunsuri satisfăcătoare”.