Aproximativ 174 de cai împodobiţi cu harnaşamente speciale pentru această sărbătoare pe care se aflau junii din cele şapte grupuri, au coborât din Piaţa Unirii, la ora 11.00, după ce au înconjurat de trei ori statuia Eroului Necunoscut, apoi au străbătut traseul strada Brâncoveanu, Mureşenilor, B-dul Eroilor, Republicii, Piaţa Sfatului, Poarta Schei, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon. Odată ajunşi la Pietrele lui Solomon, junii încep petrecerea în mijlocul naturii cu tradiţionala horă şi aruncarea buzduganului.
Cele şapte grupuri de juni se deplasează într-o ordine desăvârşită, devenită tradiţională, în frunte fiind junii tineri, urmaţi de junii Bătrâni, Curcani, Dorobanţi, Braşovecheni, Roşiori şi Albiori.
Fiecare grup are în frunte vătaful, urmat de stegar. Pe cap junii poartă pălării sau căciuli împodobite cu tricolor şi flori.
Pe tot parcursul paradei, junii sunt întâmpinaţi cu aplauze, iar ei salută mulţimea cu urarea ‘Hristos a Înviat’.
Tot de la ora 11.00 în Piaţa Sfatului, înaintea sosirii junilor, au defilat cavalerii teutoni, ostaşi din epoca judelui primar Michael Weiss şi militarii care formau garnizoana habsburgică la începutul secolului al XIX-lea, în costume şi cu arme specifice epocii reprezentate.
În momentul sosirii grupurilor de juni în Piaţa Sfatului, au fost trase salve de tun de la Turnul Alb, iar trompeţii costumaţi în costume medievale au interpretat de pe terasa Casei Sfatului trei melodii în limbile română,maghiară şi germană, înainte ca ceasul din turnul Casei Sfatului să bată ora 12.00.