Borza a afirmat vineri, într-o conferinta de presă, că nivelul profitului Hidroelectrica înseamnă diferenţa între „managementul de cumetrie şi managementul onest, profesionist”.
„Statul va deveni un bun administrator atunci când va numi manageri profesionişti la companiile de stat”, a spus Borza, precizând că aceasta este ultima conferinţă de presa în calitate de reprezentant al Hidroelectrica.
Borza deţine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 – iunie 2013.
Totuşi, în ciuda acestui profit record, salariile angajaţilor vor fi tăiate. Compania a încheiat vineri un „acord istoric” cu sindicatele prin care compania câştigă 23 de milioane de euro ca urmare a reducerii salariului mediu pe angajat şi a unor bonusuri.
Salariul mediu este în prezent de 4.600 de lei brut, în scădere de la 5.200 de lei la momentul intrării companiei în insolvenţă, în luna iunie a anului trecut, a menţionat Borza, care a fost şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidrolectrica.
La intrarea în insolvenţă compania avea 5.239 angajaţi, iar în prezent numărul acestora este de 4.200.
Borza a precizat că procesul de reducere a numărului de angajaţi va continua şi anul viitor pentru ca Hidroelctrica să se încadreze în costurile stabilite.
Salariaţii disponibilizaţi vor primi cel mult 24 de salarii compensatorii.
VEZI SI:
Sindicaliştii de la Hidrosind au protestat în faţa sediului Hidroelectrica