În Europa, acest comportament care favorizează creşterea greutăţii peste media normală a fost constatat mai ales în Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia, a declarat pentru agenţia de presă EFE unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.
Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, în funcţie de ţară), numărul persoanelor obeze a continuat să crească în ultimii cinci ani, însă într-un ritm mai scăzut decât în perioada precedentă.
Procentajele în acest sens aproape că s-au stabilizat în Anglia, Italia, Coreea sau SUA, însă nivelurile au crescut cu două sau trei procente în Australia, Canada, Franţa, Mexic, Spania şi Elveţia.
Citeşte şi Documentar-şoc despre industria alimentară. Cum se transformă mâncarea în DROG – VIDEO
Rata medie a obezităţii în spaţiul OCDE era de 15% în 2012, iar rate mai mari se înregistrau mai ales în Australia (21,3%) şi SUA (28,3%). Ţările mai puţin afectate de această problemă erau Coreea (2,1% obezi în ansamblul populaţiei), Elveţia (8,1%) şi Italia (10%).
„Consecinţele sociale şi economice ale acestei epidemii sunt dramatice, întrucât expun un număr tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inimă şi cancerul”, a amintit OCDE.