Thomas, un parapantist cu o experiență de opt ani, a decolat sâmbătă, în jurul prânzului, alături de alți doi colegi. Aflat în fruntea grupului, bărbatul a fost ținta unui vultur, care l-a atacat pe neașteptate, la nivelul capului. Acesta avea cască, dar în ciuda eforturilor sale de a se apăra, s-a ales cu o rană serioasă la gât.
Timp de aproximativ 13 minute, pasărea s-a agățat de brațele sale, străpungându-i pielea în repetate rânduri, fără să-i dea drumul, în ciuda prezenței unui alt parapantist în apropiere.
În ciuda durerii, Thomas a reușit să își mențină zborul pe curs, evitând un accident. În cele din urmă, vulturul i-a dat drumul la circa 100 de metri de zona de aterizare.
Parapantistului i-au fost, în cele din urmă, tratate rănile. A avut nevoie de copci și de o examinare pentru a preveni eventualele complicații. Incidentul a determinat clubul local de parapantă să informeze autoritățile competente și alți parapantiști cu privire la riscurile implicate.
În aceeași zi, un alt parapantist a avut o confruntare cu un vultur, subliniind pericolul potențial pentru zboruile din regiune.
Experții în protecția păsărilor au declarat pentru presa locală că, în general, comportamentul agresiv al vulturului este motivat de nevoia de a-și apăra teritoriul în timpul sezonului de reproducere.
Aceștia au recomandat evitarea zonei Dent du Villard și Col de la Chal până la finalul lunii august, pentru a preveni alte atacuri, scrie Le Figaro.