Parastasul a fost ţinut la căminul cultural din satul Giurgiuţ, cu participarea a 300 de săteni din Apuseni, inclusiv cei care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit. Mâncarea a fost pregătită de bucătăresele din Horea, iar slujba a fost oficiată de preotul din comună, la troiţa ridicată de săteni la locul accidentului.
La parastasul pilotului a ajuns şi o verişoară din Cluj. Aceasta a povestit că Iovan era un bărbat vesel şi iubitor. Familia eroului a suferit enorm la aflarea veştii tragice.
„Toamna trecută a fost la nuntă la noi la Fundătura şi am povestit cu dânsul. A venit cu băieţelul. A fost un om respectuos şi iubitor. Venea mereu la noi şi stăteam la poveşti. Venea şi cu fetiţa sa Irina. Îşi iubea mult copiii. Dacă Dumnezeu ne ţine sănătoşi o să venim şi la pomenirea de şase luni. Când am auzit ce s-a întâmplat am plâns de durere. Era un om prietenos, zâmbitor, o dată nu l-am văzut supărat„, a povestit la România TV verişoara regretatului pilot.
CITEŞTE ŞI Ce a cauzat ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI. Vezi CONCLUZIILE raportului
Din păcate, la parastasul pilotului Adrian Iovan nu au putut participa părinţii studentei Aura Ion, care a decedat în nefericitul accident, aceştia fiind plecaţi din ţară.
În 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, în timp ce patru medici şi copilotul au fost răniţi.