Parchetul a instituit sechestru pe o altă cantitate de ţiţei depozitată de Lukoil la Oil Terminal

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a instituit, marţi, sechestru pe o altă cantitate de ţiţei stocată de Lukoil în spaţiile de depozitare ale companiei de stat Oil Terminal, după ce, tot marţi, a ridicat sechestrul de pe alte stocuri ale companiei petroliere.
Filip Stan
07 oct. 2014, 15:54
Parchetul a instituit sechestru pe o altă cantitate de ţiţei depozitată de Lukoil la Oil Terminal

„Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că, în data de 7.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a transmis ordonanţa prin care dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator asupra cantităţilor de 17.618,279 tone ţiţei deţinute de Petrotel Lukoil Ploieşti în spaţiile de depozitare – tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare – ce aparţin sau se află în custodia Oil Terminal; aplicarea sechestrului asigurator asupra cantităţii de 23.817 tone ţiţei aparţinând Petrotel Lukoil Ploieşti, existente în spaţiile de depozitare ale Oil Terminal Constanţa, în valoare de 16.030.270 dolari”, informează un comunicat al Oil Terminal, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Anterior, tot marţi, Lukoil a anunţat că sechestrul instituit pe conturile sale bancare şi pe stocurile comerciale de ţiţei a fost ridicat în urma audierilor de luni, iar rafinăria a început procedurile de pregătire pentru repornire, potrivit unui comunicat, remis, marţi, AGERPRES.

„În urma audierilor avute în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, audieri desfăşurate în ziua de 6.10.2014 măsurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare şi stocurile comerciale de produse ale societăţii) dispuse în data de 2 – 3.10.2014 au fost ridicate, prin urmare rafinăria Petrotel-Lukoil începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalaţiilor tehnologice”, se spune în comunicat.

De asemenea, conform unui comunicat emis, marţi, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, faţă de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

Rafinăria Lukoil Ploieşti, pe platforma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat, joi, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, şi-a întrerupt vineri activitatea.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat că speră să fie găsită soluţia legală care să permită plata salariilor angajaţilor companiei şi, pe de altă parte, recuperarea prejudiciului şi sancţionarea celor care au încălcat legea.

„Eu am fost informat atât cât am acces. Evident că nu cunosc detaliile dosarului. Sunt nişte decizii luate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Prahova şi procurorul este suveran. Procurorul nici măcar nu cred că este interesat de faptul că Lukoil are 3.500 de angajaţi şi de faptul că, de exemplu, Oltchimul cumpără doar de la Lukoil şi de faptul că au blocat combustibil la Oil Terminal şi la Conpet, că nu ştie procurorul şi, probabil, că nu e treaba domniei sale. Ceea ce noi sperăm, nu avem niciun drept să intervenim în anchetă şi nici nu ne dorim acest lucru, ne dorim totuşi ca vineri să poată să plătească salariile. Şi ne dorim ca activitatea să continue normal, după care, sigur, în urma anchetei penale, să se recupereze prejudiciul şi să fie sancţionaţi oamenii care au încălcat legea”, a declarat premierul, întrebat despre ancheta procurorilor în cazul Lukoil.

Ponta a precizat că nu este vorba de niciun fel de conotaţie politică pe acest subiect.

Citeşte şi CSM ia în discuţie joi declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'