Parchetul General verifică dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu

Parchetul General verifică dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, informează România TV. Ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri în judeţul Argeş. 
Filip Stan
09 iul. 2014, 08:17
Parchetul General verifică dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu

„Se discută despre o expertiză, dar nu ştiu ce fel de expertiză grafică sau de altă natură. Ori de câte ori suntem în prezenţa unor infracţiuni de fals, una dintre modalităţile de soluţionare a problematicii din punct de vedere al laturii civile este anularea înscrisurilor falsificate„, a declarat, la intrarea la CSM, procurorul general Tiberiu Niţu. 

Dosarul este instrumentat de procurorii de la Parchetul General. Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este urmărit penal pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cei de la Parchetul General fac o expertiză care ar trebui să ateste dacă acele înscrisuri sunt sau nu false, dacă semnăturile de pe acte aparţin persoanelor care susţin că ar fi semnat.

În instanţă, ginerele lui Traian Băsescu s-ar fi folosit de un act de deces falsificat. Respectiva persoană a murit la doi ani după ce a fost depus în instanţă acel certificat de deces. Acesta este principalul înscris şi principala acuzaţie care îi este adusă, deoarece pe baza acelor înscrisuri falsificate a obţinut o retrocedare de teren în valoare de 10 milioane de euro, bani care ar fi despăgubiri şi care ar trebui să le parvină de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Citeşte şi: GAFĂ a lui Traian Băsescu. Şeful statului a încurcat numele ginerelui urmărit penal VIDEO

Astfel, avocatul Radu Pricop a obtinut, alaturi de alte patru persoane printre care si omul de afaceri Valentin Visoiu, despagubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Stefanesti care apartinuse familiei Bratianu.

Statul român îl îmbogăţeşte cu milioane de euro pe iubitul Ioanei Băsescu

Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească. Procesul de retrocedare în bani a început pe vremea Crinuţei Dumitrean, controversat şef la ANRP şi apropiată a democrat-liberalului Ioan Oltean şi s-a încheiat când la conducere era Dorina Danielescu, numită de Emil Boc.

Pe terenurile pentru care iubitul Ioanei Băsescu a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.

Deşi de obicei astfel de procese sunt de durată, cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, deţinută de soţul Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PDL. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. Mai mult, la recursul de la Înalta Curte totul s-a rezolvat într-un singur teren.

REACŢIA LUI TRAIAN BĂSESCU

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, referindu-se la anunţul Parchetului General privitor la începerea urmăririi penale pe numele ginerelui său Radu Pricop, că nu ştie despre ce este vorba, însă a afirmat că toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii.

„Ştiu că vă stă ca prioritate şi o întrebare foarte proaspătă, legată de anunţul Parchetului General privind începerea urmăririi penale pe numele Pricop, ginerele meu. Nu ştiu despre ce este vorba, dar cu certitudine toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale pentru înşelăciune şi fals pe numele lui Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu.

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, URMĂRIT PENAL pentru fals şi înşelăciune

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, s-a căsătorit la începutul lunii iunie cu avocatul Radu Pricop, ceremonia civilă având loc la Primăria Azuga.

REACŢIA lui Traian Băsescu privind urmărirea penală a ginerelui său, Radu Pricop

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'