Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind conflictul din Popeşti-Leordeni

Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind răfuiala din Popeşti-Leordeni, în care au fost implicate opt persoane, care s-a soldat cu împuşcarea unui bărbat, care a fost ulterior operat pentru a se scoate proiectilul, dar şi pentru extirparea unui lob pulmonar.
Romania TV
08 nov. 2012, 12:08
Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind conflictul din Popeşti-Leordeni

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut, miercuri, în jurul orei 15.00-15.30, pe o stradă din oraşul Popeşti Leordeni, din judeţul Ilfov, unde a avut loc o altercaţie între mai multe persoane, context în care au fost trase mai multe focuri de armă nelatală, soldată cu rănirea prin împuşcare a uneia şi vătămarea uşoară a altor două persoane, aflate într-un autoturism”, informează, joi, Ministerul Public.

La locul conflictului armat s-a deplasat o echipă mixtă, formată din lucrători ai mai multor structuri de poliţie din Ilfov şi Bucureşti care, sub coordonarea unui procuror, a efectuat o serie de cercetări, acestea fiind continuate şi în cursul zilei de joi. Astfel, au fost prelevate numeroase urme materiale ce urmează a fi expertizate criminalistic.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele vătămate se aflau într-un autoturism care a fost distrus în proporţie semnificativă în urma atacului cu arme albe şi cu arme de foc neletale, dar folosindu-se muniţie modificată nelegal, atac comis de un grup de şase-opt persoane care, conform informaţiilor preliminare, purtau cagule”, arată Ministerul Public.

Pentru implicare în acest conflict, liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, a fost ridicat, miercuri seară, în Bucureşti, împreună cu alte trei persoane, interlopii având asupra lor un pistol cu gaze, modificat în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, şi un cuţit lung de 35 de centimetri, informează surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, în jurul orei 21.00, la câteva ore după ce în Popeşti-Leordeni avusese loc un conflict sângeros între mai mulţi membri ai grupării Sportivilor şi ai clanului Cămătarilor, judiciariştii bucureşteni au oprit, pe o stradă din sectorul 4, un autoturism de teren Range Rover, de culoare albă, în care, alături de alte trei persoane, se afla liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, însoţit de trei dintre locotenenţii săi.

Pentru că existau informaţii că cei patru au participat la scandalul de la Popeşti, aceştia au fost percheziţionaţi, iar asupra lor s-a descoperit un pistol cu gaze, modificat să poată trage cu bile de rulment şi un cuţit de 35 de centimetri.

Toţi patru au fost ridicaţi de poliţişti şi predat autorităţilor ilfovene, care instrumentează ancheta legată de conflictul în urma căruia un membru al grupării Sportivilor a fost împuşcat în piept, tot cu un pistol modificat şi se află în stare gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde a fost operat de urgenţă.

Conflictul s-a produs miercuri după-amiază, pe şoseaua de centură a Capitalei, un bărbat fiind împuşcat în piept şi dus de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, cu o maşină particulară.

Surse din Poliţie au precizat că bărbatul a fost împuşcat cu un pistol cu gaze modificat.

Poliţiştii au fost alertaţi în urma unui apel la 112 în care au fost semnalate împuşcături în Popeşti-Leordeni.

Doi bărbaţi, aflaţi într-un autoturism cu geamurile sparte, în apropiere de locul conflictului, au fost prinşi, la scurt timp de poliţiştii bucureşteni şi duşi, pentru audieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, întrucât cazul este de competenţa acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

Bărbatul împuşcat în conflictul de miercuri din Popeşti-Leordeni a fost operat de urgenţă de către medicii de la Spitalul Bagdsar-Arseni din Capitală, care i-au scos un lob pulmonar, printr-o intervenţie foarte dificilă, de aproape trei ore, au declarat reprezentanţii unităţii sanitare.

„Pacientul are 30 de ani. I s-a făcut lobectomie, i-a fost scos şi proiectilul. A fost o intervenţie foarte dificilă, în care au trebuit ocolite vase de sânge. Medicii sunt optimişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florian Bica.

Bărbatul a fost împuşcat în piept într-un conflict care a avut ca protagonişti membri ai clanurilor Cămatarilor şi Sportivilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'