Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze documentele prin care BTT primise un certificat de proprietate asupra unui teren de şapte hectare din Parcul Herăstrău, aflat în proprietatea municipalităţii încă de pe vremea lui Carol I şi care face parte dintr-o zonă declarată monument istoric.
Primăria Capitalei şi Clubul Sportiv Sportul Studenţesc au contestat în instanţă modalitatea prin care cele şapte hectare de teren au trecut în proprietatea privată, în mod ilegal, prin ordin de ministru, în anul 1999.
Judecătorii au constatat „nulitatea absolută” a certificatului de atestare a dreptului de proprietate emis de MTS pe 22 decembrie 1999, car şi pe cea a contractului de vânzare cumpărare încheiat în iulie 2003 între BTT şi SC Domino 94 Impex SRL privind imobilul teren.
Astfel, cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău revin în administrarea municipalităţii. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.
„Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti si intervenientul accesoriu Municipiul Bucuresti. Modifica in tot decizia recurata nr. 443 A/ 03.04.2014 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a 4-a civila, astfel: Admite apelul declarat de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti impotriva sentintei civile nr. 8757/ 01.06.2007 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti. Admite cererea de interventie accesorie in interesul apelantului reclamant formulata de Municipiul Bucuresti. Schimba in parte sentinta apelata, dupa cum urmeaza: Admite cererea principala, astfel cum a fost modificata, formulata de reclamantul Clubul Sportul Studentesc Bucuresti. Constata nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 nr. 0053/ 22.12.1999 emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr. 2152/ 28.07.2003 de catre notarul public Marinca? Eugen incheiat intre SC Biroul de Turism pentru Tineret SA si SC Domino 94 Impex SRL cu privire la imobilul teren din Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1. Respinge cererea de interventie accesorie formulata in interesul paratelor de SC Domino 94 Impex SRL, ca neintemeiata. Pastreaza din sentinta apelata dispozitia privind respingerea exceptiei lipsei interesului reclamantului in formularea cererii. Inlatura din sentinta apelata mentiunea privind respingerea cererii reclamantului privind cheltuielile de judecata si ia act ca acesta si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Inlatura din decizia recurata dispozitia privind obligarea apelantului reclamant la plata cheltuielilor de judecata catre intimatul parat SC BTT SA si catre intimatul intervenient accesoriu SC Domino 94 Impex SRL. Ia act ca recurentii si-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Respinge cererea intimatilor SC BTT SA si SC Domino 94 Impex SRL privind acordarea cheltuielilor de judecata. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.05.2015”
În 1999, printr-un ordin al ministrului Tineretului şi Sportului de atunci, Crin Antonescu, Biroul de Turism şi Tranzacţii SA a primit un certificat de proprietate asupra terenului în suprafaţă de şapte hectare din Parcul Herăstrău.
În 2002, reprezentanţii Clubului de yahting sportiv Sportul Studenţesc au dat în judecată BTT şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
La sfârşitul anului 2008 Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a civilă a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum şi nulitatea contractului de vânzare-cumpărare.
Ulterior, BTT şi SC Domino Impex SRL au făcut recurs. Din 2009, Primăria Municipiului Bucureşti a intrat în proces alături de Clubul de yahting Sportul Studenţesc, având calitatea de intervenient accesoriu.
În 2014, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea CSS şi Primăriei Capitalei, ca nefondată, însă cele două s-au îndreptat apoi spre Curtea de Apel Bucureşti, care le-a dat acum dreptate.