Părintele Calistrat Chifan, despre minunea trăită după ce s-a rugat la Sfântul Spiridon

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a povestit despre minunea pe care a trăit-o după ce s-a rugat la Sfântul Spiridon.
Alina Costache
15 oct. 2022, 07:28
Părintele Calistrat Chifan, despre minunea trăită după ce s-a rugat la Sfântul Spiridon

Părintele Calistrat a povestit că în urmă cu mai mulţi ani a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiovasculară. Părintele a mărturist că s-a rugat mult pentru vindecare. A părăsit spitalul și a mers la biserica în care se află icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon. S-a rugat, a făcut acatiste.

„Am vreo trei sfinți care mi-s dragi cel mai tare. Este Sfântul Ioan Iacob, este Sfântul Ioan Botezătorul și cu Sfântul Spiridon. Iar pe moș Gheorghe Lazăr l-am avut încă din 1988, când nici nu era sfânt. Ăla e sfântul meu preferat, deci cu ăla dorm în chilie.

Cea mai puternică rugăciune care desface nodurile către Maica Domnului. Se citeşte la miezul nopţii timp de 9 zile
Sfinții ăștia mi-au fost dragi, pentru că lui Sfântul Spiridon i-am citit pentru prima dată viața și părintele Cleopa îl avea la foarte mare evlavie. Și, ca drept dovadă că lucrează, în 1994 eram internat la Cardiologie și mi-au spus că trebuie să mă duc la o operație la București. Ei, când am auzit eu de operație, m-am dat viteaz, merg, nu-i nicio problemă. Dar mi-am făcut catrafusele ușor și am și șters-o din spital. Pe jos am plecat de la spitalul Spiridon, direct acasă, la mănăstire la Bârnova. Cum să mă taie pe mine pe inimă? Și, înainte de a pleca, am intrat prin biserică, la Sfântul Spiridon și este o icoană făcătoare de minuni, undeva la dreapta, are așa cu argint pe ea. Și erau pe vremea aia banii ăia mari cu Avram Iancu și am băgat unul în cutia milei și am zis așa: „Sfinte Spiridoane, cred că numai tu trebuie să mă faci sănătos”. Și am făcut acatistul ani de zile, îl citeam și de două ori pe zi și de trei ori pe zi, sfântul trebuie să mă ajute.”, a mărtusit părintele pentru BZI.

Sfântul Spiridon al Trimitundei este cunoscut drept „sfântul călător” deoarece se crede că își părăsește racla. Sfântul Spiridon dă ajutor grabnic celor atinşi de grele suferințe fizice.

 

Rugăciune către Sfântul Spiridon al Trimitundei

Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Citeste si O familie săracă din Gorj şi-a primit cadoul de Crăciun mai devreme. Mai mulţi tineri au pus mână de la mână pentru a le construi o casă. „Nu credeam aşa ceva”

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!