De ce este mare păcat să drăcuieşti. Părintele Calistrat: „E ca un blestem! Din acel moment, eşti al lui satana”. Care este „remediul” la care trebuie să apelezi de urgenţă dacă ai drăcuit

Fiecăruia dintre noi i se întâmplă, din cauza stresului, a presiunii, a conflictelor cu cei din jur, a lipsei de perspectivă şi din multe alte motive să nu-şi poată gestiona furia şi să înjure sau să drăcuie. Părintele Calistrat atrage, însă, atenţia că drăcuitul este un obicei extrem de periculos, care-i dă diavolului o putere nebănuită.
Irina Dumitrescu
24 iun. 2023, 11:22
De ce este mare păcat să drăcuieşti. Părintele Calistrat:

Părintele Calistrat spune despre drăcuit că este asemenea unui blestem. Duhovnicul atrage atenţia asupra faptului că atunci când dăm ceva sau pe cineva dracului, acel om sau acel lucru chiar devine proprietatea diavolului.

Părintele Calistrat, despre drăcuit: „E ca un blestem! Din momentul în care ai drăcuit, eşti al lui satana”

Preotul dă exemplul unei mame care, gravidă fiind, a aflat că va avea un băieţel în condiţiile în care îşi dorea o fetiţă. Şi primul impuls al femeii la aflarea veştii a fost să drăcuie copilul din pântece. Când copilul a împlinit 13 ani, însă, satana a venit şi l-a luat, fiindu-i promis chiar de femeie pe vremea când pruncul era încă nenăscut.

Drăcuitul e ca un blestem. Eşti al lui satana. Era o mamă care când a rămas gravidă, îşi dorea o fetiţă. Dar când medicul a anunţat-o că va avea băieţel, ea a zis: ‘Să-l ia dracu!’ Ea a purtat sarcina, s-a născut copilul, a botezat, a venit cu el acasă şi într-o zi i s-a arătat satana şi i-a zis: ‘La vârsta de 13 ani vin să mi-l iau, e al meu. Mi l-ai dat de când era în burtă’.

Femeia s-a speriat şi n-a spus nimic, dar băiatul a văzut-o că-i supărată şi i-a spus: ‘Mamă, tu ai ceva pe suflet şi mie nu-mi place ce se-ntâmplă, de ce eşti aşa stresată’.

Citeste si Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri. ”Este prima definiție pe care trebuie să o știe toți creștinii”

‘Nu ştiu dacă să-ţi spun, că sunt mama ta şi nu se cade să vorbesc cu tine orice să te superi, dar trebuie să ştii. Când erai în pântece, mi-am dorit să fii fată şi tu ai fost băiat şi am zis: ‘Lua-te-ar dracu!’, iar după ce te-am botezat a apărut satana şi a spus: ‘Când împlineşte 13 ani, vin să-l iau!’

Şi băiatul a spus: ‘Mamă, mergem la preot!’

S-au dus şi au vorbit cu preotul şi preotul a spus aşa: ‘Cu o săptămână înainte de a împlini 13 ani, vii la mine!’

L-a oprit la biserică, i-a dat o cămăruţă, în fiecare zi îi făcea liturghia, îl împărtăşea, îi făcea rugăciuni de dezlegare, îl punea să citească Paraclisul Maicii Domnului.

Şi cum stătea în Altar în ziua când a împlinit 13 ani, pur şi simplu a apărut satana, l-a luat de piept şi a plecat cu el. Preotul s-a aşezat în genunchi şi a spus: ‘Maica Domnului, nu poţi să faci aşa ceva. Tu eşti izgonitoarea dracilor. Eu în numele tău l-am împărtăşit, m-am rugat, în numele tău şi al Fiului tău am crezut, mie îmi aduci urgent copilul înapoi. Nu suport aşa ceva, ca din biserica ta satana să facă aşa ceva’.

Şi apare satana ţinut de coarne de îngerul păzitor, cu copilul în mână, în altar, pus în genunchi în faţa preotului şi i-a spus preotul: ‘Dă drumul la copil!’

‘Dar de ce să dau drumul la copil, că mama lui mi l-a dat cadou?’

Şi preotul a spus: ‘Te leg cu puterea ce-mi este dată să nu te mai apropii de el până la a doua venire’.

Şi satana spune: ‘De ce mă legi, că e cadoul meu?’

‘Te leg să nu te mai atingi de el. Să te ardă puterea Maicii Domnului de câte ori te-oi uita asupra lui’.

Şi o dată s-a făcut dracul ca fumul şi a fugit. Îngerul păzitor l-a luat pe copil de mână şi i-a spus: ‘Stai liniştit, de acum eşti cu mine’.

Aşa că de câte ori drăcuiţi, să vă aduceţi aminte că faceţi rău pentru satana”, a povestit parintele Calistrat.

Ce trebuie să faci imediat ce ai drăcuit pentru ca satana să nu aibă putere asupra omului sau lucrului pe care l-ai blestemat astfel. Părintele Calistrat: „Dacă spui asta, satana nu se mai apropie!”

Duhovnicul le-a dezvăluit enoriaşilor şi ce trebuie să facă imediat ce drăcuit un om sau un lucru, pentru ca satana să nu mai aibă putere asupra acelui om sau lucru.

Citeste si Părintele Calistrat, despre depresie: ”Nu este o rușine! Oricine poate trece printr-o perioadă de anxietate, ori o tulburare sufletească”

„Era o femeie care s-a dus la pustnic să dea un pomelnic şi s-a dus cu un ulcioraş de lapte. Şi pustnicul i-a spus că nu-i trebuie, că e laptele diavolului.

‘Cum, părinte, e-al diavolului? E de la văcuţa mea’.

‘Nu-i de la văcuţa ta, e de la satana. Ştii ce-ai spus când ţi-a dat cu piciorul în găleată? ‘Lua-te-ar dracu’, şi de-atunci el o mulge, nu tu. Îţi citesc, stropeşte vaca cu agheasmă, fă rugăciune, fă dezlegare în casă, fă sfeştania şi nu mai da nimic diavolului’.

Noi n-avem voie să dăm diavolului nici măcar un fir de nisip. Când vă vine a zice ceva de satana, trebuie spus imediat şapte ‘Împărate ceresc’, ca să-l ardă, să fugă, să nu se mai apropie. Şi el nu mai vine”, a explicat părintele Calistrat într-un video postat pe pagina de Facebook.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu taxele pe case și apartamente în 2025? Modificările pregătite de Ministerul de Finanțe
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
RUSIA ȘI-A ÎNTĂRIT RÂNDURILE MILITARE CU 190.000 DE NOI VOLUNTARI, DECLARĂ MEDVEDEV
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!