Părintele Constantin Necula, adevărul dureros despre România. Care este lucrul care ne lipsește cu adevărat: „Undeva ne-am rupt”

Părintele Constantin Necula a vorbit cu ocazia lansării cărții „Taina risipirii în Lumină” despre problemele adevărate cu care se confruntă România în acest moment.
Filip Stan
13 mai 2024, 08:24
Părintele Constantin Necula, adevărul dureros despre România. Care este lucrul care ne lipsește cu adevărat: „Undeva ne-am rupt”
Părintele Constantin Necula, adevărul dureros despre România. Care este lucrul care ne lipsește cu adevărat: „Undeva ne-am rupt”

În cadrul unei conferințe susținute la Alba Iulia, la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, părintele Constantin Necula a adus în discuție una dintre marile provocări cu care se confruntă România în prezent: lipsa de meseriași. Subliniind această problemă într-un mod elocvent, el a oferit o analogie simplă, dar semnificativă: „Să nu vi se strice ceva la maşină, pentru că trebuie să cumpăraţi alta.” Această afirmație ilustrează nu doar lipsa de meseriași, ci și consecințele directe ale acestei deficiențe în viața cotidiană a oamenilor.

Citește și: Iorga are premoniții. Influencerița a vorbit despre cum a ghidat-o Universul în viață. ”Merit”

În timpul evenimentului, preotul Constantin Necula a dezvăluit preocupările sale nu doar pentru problemele spirituale, ci și pentru cele sociale și economice ale comunității. În plus, el a lansat și volumul „Taina risipirii în Lumină”, lucru ce demonstrează angajamentul său față de cultura și educația poporului român.

În contextul actual, în care România se confruntă cu provocări economice și sociale, lipsa de meseriași reprezintă un obstacol major pentru majoritatea persoanelor. Astfel, observațiile și mesajele preotului Constantin Necula au un impact semnificativ, atrăgând atenția asupra unei probleme cruciale.

„Eu cred fundamental că ţara, dacă duce lipsă acum de ceva, este de meseriaşi. Noi tot spunem că ducem lipsă de profesionişti. Nu, doar îi avem, au nişte patalamale de cade peretele pe ei. Nu mai avem sudori. Să nu vi se strice ceva la maşină, că trebuie să cumpăraţi alta nouă. Doamne ferește să aveți nevoie să reparați vreo instalație. (…) Poate că şansa unică pe care o avem acum este de a restarta un pic profesionalizarea meseriaşului (…) poate că o să ne prindă bine. Cred că undeva ne-am rupt”, a spus părintele Necula.

Acesta a făcut trimitere la o fabrică din Brașov, unde, în trecut, au lucrat numeroși oameni, însă în locul ei s-a construit un mall. Potrivit preotului, românii au devenit consumatori din producători.

„În locul fabricii Tractorul s-a construit un mall. Adică din producători am devenit consumatori, nu spun consumişti neapărat în sensul negativ. Marea artă a meseriaşului este să nu îşi piardă talentul. La noi, aici se vede mediocritatea. Tot ce cumpărăm se strică repede sau rezistă foarte mult, dar nu pe bază de muncă, ci pe bază de conservanţi. Aici este, de fapt, diferenţa între artă şi meserie. Dacă este vreuna, este faptul că arta conservă meseria, iar meseria arta”, a spus Constantin Necula.

Citește și: Lidia Buble este tratată ca o regină! Horațiu Nicolau se comportă exemplar în public cu partenera sa

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Orașul în care poți să primești o casă fără să plătești nimic: „Tot ce ai nevoie este…”
Capital.ro
Reguli noi la ITP și la înmatricularea mașinilor! Se introduc certificate digitale de înmatriculare şi de testare periodică a vehiculelor
Playtech.ro
Satul plutitor din România pe care puțini îl cunosc. Arată ca o bijuterie ascunsă între munți
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
„Du-te dracu'!”. Ceartă violentă la Casa Albă, sub nasul lui Donald Trump. „Comportamentul lui Elon începe să fie obositor”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Trei regiuni din România vor fi lovite de ciclonul ce a generat cod roșu în Europa
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Cât costă trei nopți de cazare în hotelurile vedetelor noastre, în minivacanța de 1 Mai 2025
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Facturile la energie NU sar în aer de la 1 iulie. Ce pregătește Guvernul pentru românii vulnerabili
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”