Părintele Dan Damaschin a muncit fără încetare, în ultimele luni, la tabăra „Marea Vieții” de la Eforie Nord, 0pentru a le oferi o vacanță de neuitat unor copilași cu posibilități financiare reduse, da cu performanțe școlare notabile.
„În ultimele luni am muncit fără încetare la Tabăra «Marea Vieții» de la Eforie Nord, o locație care să poată găzdui așa cum se cuvine micile suflete și în care să le putem oferi acestora tot ceea ce este mai bun, fie că vorbim despre cele 3 mese pe zi și micile gustări, fie că vorbim de condiții de cazare care să-i facă invidioși pe mai toți hotelierii din zonă. La toate acestea am redimensionat spațiile interioare, astfel că cei mici se vor putea distra într-un foișor generos atunci când vremea nu va permite activitățile pe plajă. Însă, mai ales, îl vor putea cunoaște pe Dumnezeu în paraclisul închinat Sfinților Doctori Cosma și Damian”, declară părintele Dan Damaschin, inițiator proiect „Marea Vieții”, potrivit bzi.ro
Cheltuiala per copil este în jur de 500 de lei, iar fiecare român care dorește să ajute un copil fără posibilități materiale să vadă marea poate dona această sumă.
„Plecăm de săptămâna viitoare cu prima serie, mai exact luni seară, iar în tabăra de la mare avem o cazare proprie, dacă pot spune așa. Vom duce 13 serii a câte 100 și ceva de copilași. Sper să prindem și luna septembrie cu o vreme bună ca să putem duce 1.500, 1.600 de copii. Cheltuiala o apreciem în jur de 500 de lei de copil, cazarea fiind a noastră, mâncarea o mai procurăm de la donatori și mai adaug hainele pe care le luăm copilașilor, printre care șlapi și multe altele, transportul sperăm să fie prin CFR, mai este și personalul de care avem nevoie”, adaugă părintele Dan Damaschin, inițiator proiect „Marea Vieții”.
Părintele Dan Damaschin se implică activ în organizarea de vacanțe de neuitat la mare pentru copilași de ani de zile.
„Noi încercăm să stimulăm și excelența, pentru că fiecare copil cu care mergem la mare nu este un copil care provine dintr-o familie defavorizată și atât, aceștia sunt copilași care învață, care au note mari la școală și care încearcă să devină un model pentru cei din comunitatea de unde vin.
De când mă știu duc copiii la mare și, dacă pentru noi, adulții, o vacanță înseamnă o refacere a stării de bine, pentru acești copilași este o perioadă de normalitate, deoarece mulți dintre ei pleacă de acasă, de unde poate mănâncă o singură dată, unde nu se spală pentru că nu au decât un lighean, poate dorm cu încă șase sau șapte frați în același pat, iar la mare vor avea un pat mare, lenjerie de pat curată, vor mai avea mâncare pe săturate, gustări la discreție”, mai spune părintele Dan Damaschin.