Părintele Pimen a vorbit despre cum ajungi în Rai. Ce să mănânci și unde să mergi în concediu? Aflați în rândurile de mai jos.
„Câștigarea Raiului
Să revin la o istorioară foarte frumoasă.
Un împărat se întorcea de la război în slavă, cu suită și trecând print-o pădure întreabă:
– Ce e acolo?
– Un pustnic!
– Hai să îl văd și eu!
Părintele Pimen Vald, avertisment major! Greșeala care ne poate duce direct în iad: „Așa vă smintiți”
În peșteră pustnicul nu avea nimic, un coș cu niște posmag, jos puse niște frunze pe care dormea și nimic altceva.
– Vai, vai de tine, sărmanul, zise împăratul. Cât te-ai jertfit tu pentru asta dacă o fi adevărat ce văd!…
– Nu împărate, am jertfit foarte puțin față de cât ai jertfit tu, nici 1%!
– Cum adică eu cu atâta slavă, cu atâtea bunătăți?…
– Tu, pentru toate bunătățile pe care le ai, ai jertfit Raiul. Pe cele pământești le ai 50-60 de ani și le-ai lăsat, dar pentru bunătățile astea tu ai pierdut Raiul care este veșnic. Eu ce am jertfit? O masă bogată, un pat mai moale, dar eu câștig Raiul care este veșnic. Deci cine a jertfit mai mult?
Asta facem noi, ne legăm de pământul ăsta cu toată nebunia lui de parcă ar fi veșnicia aici, iar cu sufletul care trăiește miliarde și miliarde de ani, adică veșnic, ce facem?
Câtă hrană ar trebui să îi pregătim sufletului aici pe Pământ ca să aibă să trăiască în veșnicie frumos? Ar trebui ca trupului să îi dăm 20 și 80 sufletului. Trupul ăsta și așa rămâne hrană a viermi, putrezește, dar sufletul? Nu zice nimeni, mănâncă că ai nevoie, i-ați o mașină, dar i-ați o mașină să îți faci treaba nu să arăți la toți ce grozav ești. Mergi în concediu de exemplu în Grecia, cu 2.000 de euro îți faci un concediu frumos. Nu, eu mă duc în Dubai și cheltui 50.000 de euro. Pentru ce? Cu banii rămași mai puteai ajuta 10 familii sărace să își facă și ele un concediu, să se bucure. Sau du-te la un orfelinat și plătește 10.000 de euro să meargă 50 de copii o săptămână la mare și ei”, a zis părintele Pimen.
Depresia, cea mai răspândită afecțiune psihică, este considerată de specialiști ca fiind boala secolului. Un raport din 2020 al OMS arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de această boală care este cauza a peste 800.000 de sinucideri în fiecare an.
Citește și: Boala teribilă de care suferă părintele Pimen Vlad: „Inima a rezistat, însă acum nu mai face faţă”
”Depresie nu exista înainte, omul nu avea depresie! Nu avea timp de așa ceva! Avea copii, avea animale, avea pământ, ce depresie să aibă? Seara cădea pe pernă, avea timp să se gândească la așa ceva, la depresie?! Pe vremea aceea, cine stătea închis în casă pentru a face depresie? La mine în sat erau sute de familii. Doar una singură nu avea o vacă. Acum, au rămas trei vaci într-un sat. Lumea spune că e greu de ținut, dar atunci toată lumea ținea, muncea. Adică, nu era acest stres după a agonisi mult, de a avea mult.”, a precizat părintele Pimen Vlad, citat de spectacola.ro.
În opinia preotului, boala secolului a apărut odată cu accesul oamenilor la tehnologie.
‘Tehnologiile acestea de socializare te izolează aproape întotdeauna, dacă vezi niște tineri că s-au întâlnit în parc și toți stau pe telefon și își trimit mesaje unul altuia. Ei nu își vorbesc, nu se uită în ochi, nu se bucură, nu glumesc.’ a subliniat părintele Pimen Vlad.