Depresia, cea mai răspândită afecțiune psihică, este considerată de specialiști ca fiind boala secolului. Un raport din 2020 al OMS arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de această boală care este cauza a peste 800.000 de sinucideri în fiecare an.
Citește și: Boala teribilă de care suferă părintele Pimen Vlad: „Inima a rezistat, însă acum nu mai face faţă”
”Depresie nu exista înainte, omul nu avea depresie! Nu avea timp de așa ceva! Avea copii, avea animale, avea pământ, ce depresie să aibă? Seara cădea pe pernă, avea timp să se gândească la așa ceva, la depresie?! Pe vremea aceea, cine stătea închis în casă pentru a face depresie? La mine în sat erau sute de familii. Doar una singură nu avea o vacă. Acum, au rămas trei vaci într-un sat. Lumea spune că e greu de ținut, dar atunci toată lumea ținea, muncea. Adică, nu era acest stres după a agonisi mult, de a avea mult.”, a precizat părintele Pimen Vlad, citat de spectacola.ro.
În opinia preotului, boala secolului a apărut odată cu accesul oamenilor la tehnologie.
‘Tehnologiile acestea de socializare te izolează aproape întotdeauna, dacă vezi niște tineri că s-au întâlnit în parc și toți stau pe telefon și își trimit mesaje unul altuia. Ei nu își vorbesc, nu se uită în ochi, nu se bucură, nu glumesc.’ a subliniat părintele Pimen Vlad.