Părintele Ștefan Mindea, doctor de suflete, dar și de trupuri. Ștefan Mindea este un model pentru foarte mulți tineri care visează la o carieră ilustră în domeniul medicinei. Acesta a fost Șef de promoție la Universitatea Stanford și mai apoi a devenit șeful Clinicii de neurochirurgie minim invazivă a Universității Stanford.
Citește și Accident cumplit pe DN2. Un îndrăgit preot din Capitală, Costea Tănăsache, a murit după impact
După ce și-a întemeiat o familie superbă alături de soția sa și i-au venit pe lume primii doi copii, medicul Ștefan Mindea a decis să se întoarcă în țara sa natală.
Astfel, la 35 de ani de la plecarea pe tărâmul făgăduinței, Ștefan Mindea revenea acasă, unde a devenit unul dintre cei mai buni neuro-chirurgi care a revoluționat lumea medicală din România.
Îndrumat de duhovnicul său, părintele Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă, medicul Ștefan Mindea a mers la Constanța, unde nu a rămas doar chirurg ci, precum Sfântul Luca al Crimeei, a primit și lucrarea pentru credință și Biserică, fiind hirotonit preot de Înaltpreasfințitul Teodosie la 8 iunie 2020, chiar de Rusalii, după 7 ani de diaconie.
Lucrarea sa nu s-a oprit aici și alături de o familie de aromâni, care nu vrea să rămână își dezvăluie numele, medicul și preotul Ștefan Mindea a ctitorit Mânăstirea Văcăreștii Noi, la Lumina, unde înalță rugăciuni fierbinți către Dumnezeu duminică de duminică.
În prezent, părintele Ștefan Mindea are șase copii, dintre care patru sunt născuți în România. Chiar dacă și-a luat în serios Taina Preoției, Ștefan Mindea nu a uitat de medicină și în continuare lucrează ca medic neurochirurg și face operații de mare complexitate, la concurență cu marile clinici de aceeași specialitate din lume.
”Consider că am avut o viață foarte normală. La vârsta de 4 ani jumate eu și sora mea am plecat din România. Părinții au decis să stabiliească în Chicago unde erau mai mulți români fugiți. Era o comunitate frumoasa de români, unde interacționau între ei la biserică.
Am copilărit în preajma bisericii, prieteni buni de o viață. Mi-a făcut mereu plăcere să particip la slujbe.
Când m-am maturizat am apreciat foarte mult efortul pe care îl făceau părinții mei să îmi ofere o educație. Ca și student, până într-a zecea, știam că trebuie să fac un minim. Eram un visăor, îmi plăcea sportul. Un profesor mi-a spus că la modul cum decurg lucruruile nu mă vede făcând facultate. Atunci m-am trezit. Am făcut Facultatea de Medicină, rezidențiatul, am acceptat un post în California. Am avut parte de o carieră foarte frumoasă.
Când am venit în România, nici nu visam să fiu preot”, a spus medicul Ștefan Mindea.