Părintele Vasile Ioana, despre tradițiile de Crăciun. ”Curățenia gospodinelor reprezintă așteptarea lui Mesia. Când vine, trebuie să găsească curat” 

În prag de Ajun al Crăciunului, părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul unei emisiuni, acolo unde a vorbit despre marea sărbătoare care bate la ușile românilor. Părintele Vasile Ioana a vorbit despre importanța și semnificația Crăciunului și ce ar trebui credincioșii să aprecieze cu adevărat.
Alina Costache
23 dec. 2023, 16:08
Părintele Vasile Ioana, despre tradițiile de Crăciun. ”Curățenia gospodinelor reprezintă așteptarea lui Mesia. Când vine, trebuie să găsească curat” 

Părintele Vasile Ioana, un preot renumit și invitat la diferite emisiuni de foarte multă vreme, a oferit credincioșilor câteva învățături, acum, în prag de Crăciun.

Citește și Părintele Vasile Ioana, despre cele 7 greşeli pe care le comit părinţii: „Este o crimă să laşi copilul mai mult de o oră în faţa ecranelor”

În prag de Ajun al Crăciunului, părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul unei emisiuni ce aparține de Spectacola. Părintele Vasile Ioana a vorbit despre importanța și semnificația Crăciunului.

Semnificația Nașterii Domnului nu înseamnă bogăție și cadouri, ci iubire față de animale, empatie, dragoste față de aproapele nostru și iubirea de sine, spune îndrăgitul preot.

„Întotdeauna un zâmbet va fi frumos în orice chip. După ce și-au făcut cumpărăturile oamenii, au făcut curat în casă, și-au invitat prietenii în casă, te gândești că totul e aranjat, curat, dar apoi te gândești să te ocupi un pic și de suflet. Împărăția lui Dumnezeu e în voi. Noi căutăm frumusețea, puterea, bucuria în afară, dar, de fapt, Hristos ne spune ”Nu mai căutați în afară, totul e înăuntru”.

După ce ai primit deja cadoul și te gândești să te 0. Perioada 25 decembrie-1 ianuarie este pentru sine. Pe înțelesul tuturor, Dumnezeu l-a creat pe om din iubire și cu chipul lui și cu posibilitatea să devină asemenea lui, așa spune în Geneză. Noi suntem diferiți de orice altă făptură, nu seamănă nimeni cu tine,  cu mine, fiecare e unic în Univers. Tot ceea ce face Dumnezeu e unic, El ne-a creat din iubire, însă interiorul este același”, a spus părintele Vasile Ioana, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Crăciunul înseamnă Qenoza, adică, intrarea Lui Dumnezeu din condiția divină a Lui Dumnezeu în condiția noastră mică, mică. Îți dau un exemplu. Există un mușuroi de furnici, au lumea lor acolo și la un moment dat se întâmplă să apară un haos în mușuroi, Dumnezeu apare și le spune ce nu e bine, dar furnicile nu ascultă și Dumnezeu alege să devină mic, ca o furnică, atunci, celelalte furnici comunică altfel cu o furnică. Așa a început Dumnezeu să facă o alegere. El a devenit ca noi, ca noi să devenim ca El. Așa a făcut alegerile, când l-a trimis pe Gavril la Maria, Maica Sfântă, tânără și pură”, a mai spus preotul.

”Îi îndemn pe credincioși să îl pomenească pe Hristos în urări”

În graba zilnică și într-o lume în care superficialitatea primează, uităm ce înseamnă credința și faptul că ne-am născut cu Dumnezeu și prin Dumnezeu.

Părintele Vasile Ioana sfătuiește românii să se uite în interiorul lor, doar acolo vor găsi bogăția cu adevărat, pentru că acolo este Iisus și Tatăl Lui, în fiecare dintre noi.

„Este foarte important să știm că momentul istoric, Nașterea Domnului este doar o parte a sărbătorii Crăciunului, esența venirii lui Dumnezeu este următoarea. El vine în noi de fiecare dată când noi vrem să Îl primim! El spune ”Eu stau la ușă și bat, dacă vei deschide vom intra în casă, vom sta la masă cu tine”, Dumnezeu este Treime. Noi am făcut curățenie în peștera noastră, în sufletul nostru, am ținut puțin post și l-am invitat să vină în sufletul nostru. De aceea colindătorii vin din afară și anunță venirea lor, de aceea tu deschizi ușa și oferi ce ai, un măr, un covrig, pentru că e un simbol al bunei primiri a acestei vești. Acesta e rostul colindătorilor.

„Curățenia reprezintă așteptarea aceasta a lui Mesia, îl așteptăm pe Hristos să vină într-o casă curată. Când vine, trebuie să găsească curat. Gospodinele au curățat casele și cu gândul la Dumnezeu. Crăciunul a fost furat, pentru că așteptăm să mâncăm mult, să bem mult, să primim cadouri, aceste lucruri nu au legătura cu dragostea lui Dumnezeu.

Noi toți ne curățim sufletele, casa, Dumnezeu l-a trimis pe fiul Său să trăiască ca noi, între noi, ca să devină un model de viețuire. Cadoul nostru de Crăciun este Hristos. Îi îndemn pe oameni să îl pomenească pe Hristos în mesajele de Crăciun. Urarea ce era? Urarea o făceau îngerii pentru venirea lui Hristos, mesajul vertical a venit de la îngerii care au anunțat că s-a născut Mesia. Ar trebui să avem înțelesul spiritual și să facem curat în casă pentru că vine Hristos.

Citește și Părintele Vasile Ioana este printre cei mai iubiți preoți din România. Are o poveste de viață impresionantă și e un preot atipic: îi place să facă sport, iubește muzica rock și uneori se destinde cu un gin tonic.

Ce e în punga de cadou e mai puțin important. Darul este Iisus. Iisus a spus ”Fără de mine nu puteți face nimic”. Să îi mulțumim lui Dumnezeu că avem daruri, că avem brad, dar să îi mulțumim lui Dumnezeu și Fiului Său. Asta înseamnă curățenia, să te purifici pentru venirea lui Hristos”, a mai spus îndrăgitul preot.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?