Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”

Părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" şi unul dintre cei mai iubiţi duhovnici din România, a dezvăluit secretul unei relaţii longevive. Căsătorit de 26 de ani, părintele spune că nu încetează să-şi cucerească nevasta în fiecare zi.
Oana Anghel
23 apr. 2022, 15:25
Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite:

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit, în podcastul „Da, bravo!” realizat de Mihai Bobonete, greşeala majoră care duce la destrămarea unei căsnicii sau a unei relaţii. Duhovnicul a ajuns la concluzia că bărbaţii uită să-şi mai recucerească partenerele de viaţă odată ce au reuşit să intre într-o relaţie cu ele, iar acest lucru duce, frecvent, la nemulţumiri, tensiuni şi într-un final la încheierea relaţiei.

Cum întreţinem focul iubirii? Unde greşim, de fapt, noi, bărbaţii? Le cucerim, că noi suntem vânători, ne uităm la pradă, dar, de fapt, adevăru-i că ele ne vânează pe noi, dar aflăm mai târziu asta. Le cucerim, le luăm de neveste şi după aia uităm să le mai cucerim. Ea e acasă cu copiii, cu teraba ei, tu ai treaba ta.

Eu am 50 de ani, 26 de ani de căsnicie, dar şi astăzi mă gândesc cum s-o cuceresc pe nevastă-mea. Că ea e şi teolog, şi psiholog, are două masterate în psihologie, nu poţi s-o cucereşti chiar uşor, se prinde repede dacă e vreo vrăjeală.

Citeste si Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

E deşteaptă, e frumoasă, n-ai nicio şansă să-ţi ascunzi gândurile. Mă vede şi de la uşă mă întreabă: ce ai, ce-i în capul tău? N-am cum să mă ascund, îmi citeşte gândurile. Dar şi eu le citesc pe ale ei. O văd de când coboară în parcare, aud dacă trânteşte uşa la maşină. Îmi dau seama imediat, bă, asta e nervoasă.

Dar la noi nu există dispute care să-i deranjeze pe copii, noi avem discuţii în contradictoriu, ea nu vine întoarsă pe dos, doar dacă are la serviciu probleme, că ea e psiholog de copii şi are cazuri din astea grave cu copii cu probleme de sănătate şi e dramatic. Cumva, şi pe tine te mişcă puţin şi atunci trebuie să ai capacitatea să ieşi din asta şi să intri în rolul de soţ„, a povestit părintele Vasile Ioana în podcastul lui Bobonete.

Citeste si Preotul Vasile Ioana explică de ce sărbătorirea Sfântului Valentin de către cuplurile necăsătorite este un păcat uriaş: „Este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate”

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!