Părinţii Aurei Ion şi sora acesteia au venit în faţa procurorilor şi s-au constituit părţi civile şi vătămate, asta însemnând că cer bani de la cei găsiţi vinovaţi, informează România TV.
Pe de-o parte au solicitat prin avocatul lor să li se acorde daune materiale şi morale din partea celor care au produs accidentul aviatic. Să se stabiliească exact cine este de vină şi să recupereze de la aceştia daunele morale. Şi daune morale din partea acelora care au mers în căutarea locului accidentului acviatic, întrucât operaţiunea de găsire a aeronavei prăbuşite a durat mai bine de 7 ore. Rudele Aurei Ion susţin că tânăra ar fi putut fi în viaţă dacă era găsită mai devreme. Rudele au stat de vorbă cu procurorii militari de la parchetul general şi au delegat-o pe sora studentei moarte să ţină relaţia cu aceştia. Au mai spus că vor bani, dar nu au spus câţi, întrucât aşteaptă să vadă cine sunt vinovaţii.
Citeşte şi Accidentul aviatic din Apuseni. Peste 50 de persoane, între care angajaţi ai MAI şi MApN, AUDIATE
Au fost audiaţi şi depre prezenţa Aurei Ion în avionul prăbuşit şi dacă ea avea acordul comandantului garnizoanei pentru a zbura.
„Familia se poate constitui parte civilă în cauză, până în momentul în care se va citi act de sesizare în instanţă, însă în perioada urmării penale trebuie să aştepte să vadă ce persoane vor fi acuzate şi pentru ce fapte. Cuantumul sumei poate fi stabilit până la momentul din faţa judecătorului. Daunele matriale se vor acorda în totalitate dacă părţile vor putea face dovada lor. În ceea ce priveşte daunele morale, nu există un plafon minim sau maxim…în funcţie de sensibilitatea situaţiei, ştim că nu există un preţ pe viaţa unui om”, a spus Cristian Ene, avocatul familiei Aurei Ion, adăugând că în funcţie de numărul de persoane sumele vor fi proporţionalizate.