„M-as bucura sa existe fonduri ca Ministerul Educatiei sa finanteze o pregatire a elevilor, este o masura luata in avantajul copiilor, dar as vrea sa fie si perceputa altfel: ar trebui sa recurgem cat mai putin la aceasta varianta de pregatire suplimentara, astfel incat sa nu mai fie nevoie de o sesiune suplimentara de BAC„, a declarat pentru hotnews.ro presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Mihaela Guna.
Intrebata care ar putea fi cazurile „temeinic justificate” in care Ministerul Educatiei sa organizeze o astfel de sesiune suplimentara de bacalaureat, Mihaela Guna a afirmat ca se poate vorbi despre „timp prea putin pentru un copil sa reia toata materia si sa recupere din vara pana in toamna, desi un copil care nu este apropiat de scoala greu poate sa mai recupereze. Se mai da o perioada de pregatire, practic, nu foarte lunga, sa se poata pregati si sa reuseasca sa treaca. Este in sprijinul lui, totusi. Eu imi doresc sa ajungem cat mai putin la aceasta sesiune. Problema este ca foarte multi angajatori nu angajeaza decat cu diploma de Bacalaureat si atunci este o incercare„.
Guvernul Ponta a adoptat în sedinţa de joi, 26 iunie, o Ordonanţă de urgenţă care aduce mai multe modificări Legii Educaţiei Naţionale, aceasta fiind publicată în Monitorul Oficial, luni 30 iunie.
Principalele prevederi ale ordonanţei vizează printre altele, scăderea normei profesorilor, schimbarea structurii consiliilor de administraţie (primarul va face parte din consiliul de administraţie) şi alegerea directorilor de şcoli.
Ordonanţa de urgenţă cuprinde şi o serie de reglementări privind Bacalaureatul. Astfel, actul normativ prevede posibilitatea organizării unei sesiuni speciale pentru cei care nu s-au prezentat la bacalaureat sau care nu au promovat examenul.
Citeşte şi: LEGEA EDUCAŢIEI: Elevii FĂRĂ BACALAUREAT vor studia în universităţi