Părinţii Antoniei spun că prin această decizie se încearcă „muşamalizarea” cazului, informează Agerpres.
„Considerăm decizia Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud de „stingere a acţiunii disciplinare” privind culpa medicală în decesul fiicei noastre Mureşan Antonia drept un act de profundă nedreptate şi o încercare de muşamalizare a unui evident act de malpraxis. Acest lucru rezultă cu claritate chiar din cuprinsul referatului întocmit în speţă de respectiva comisie„, se arată în comunicatul transmis de familia Mureşan.
Mai mult, părinţii Antoniei afirmă că au fost ignorate concluziile expertizei comandate în acest caz.
„În primul rând, s-au ignorat efectiv concluziile expertizei efectuate de d-nul prof. universitar dr. Gheorghe Burnei de la spitalul M.S. Curie, în condiţiile în care respectiva expertiză fusese solicitată chiar de Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud. Motivaţia este una cât se poate de crudă: dl. dr. Burnei – deşi recunoscut de Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud drept „un medic renumit şi un mare expert în specialitatea domniei sale” – a îndrăznit să nu fie de acord cu verdictul prestabilit de lipsă a oricărei culpe medicale, propunând măsuri punitive pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi pentru doi dintre cei cinci medici implicaţi în cazul de faţă„, se arată în comunicat.
Părinţii spun că singura lor speranţă stă în specialiştii INML din Bucureşti „în sarcina cărora a rămas explicarea celor întâmplate şi stabilirea vinovaţilor de tragica moarte a fetiţei de numai patru ani”.
În data de 10 ianuarie 2013, părinţii fetiţei de patru ani au dus-o pe aceasta la spitalul din Năsăud după ce căzuse pe gheaţă. Deoarece spitalul nu are medic ortoped, pacienta a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, unde i s-a pus diagnosticul de entorsă la picior. A doua zi, deoarece fetiţa acuza dureri tot mai puternice, părinţii au revenit la spitalul din Năsăud, unde un medic ortoped de gardă, venit din Dej, i-a pus o atelă gipsată.
În data de 14 ianuarie, fetiţa a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca cu un hematom suprainfectat, aceasta decedând pe masa de operaţie. Concluziile preliminare formulate la acea vreme de medicii legişti au arătat că decesul s-a datorat şocului toxico-septic.
Tragedia familiei din Năsăud a determinat mai mulţi părinţi să organizeze proteste în stradă atât în faţa spitalului orăşenesc din Năsăud, cât şi în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.
Directorul spitalului din Năsăud, Adrian George, anunţase că îşi dă demisia în urma acestui scandal, însă ulterior s-a răzgândit şi ocupă această funcţie şi în prezent.