Cea mai mare sumă o cere Andrei, fratele în vârstă de 6 ani, pentru că ar fi suferit un şoc dublu: trauma trăită în momentul atacului şi durerea pricinuită de pierderea fratelui său.
Şansele ca soţii Anghel să şi obţină daunele cerute sunt minime. Procurorii au pus sechestru doar pe terenul unde a avut loc atacul, evaluat la jumătate din valoarea despăgubirilor cerute, adică la 1,7 milioane de euro. Cum alţi vinovaţi nu au fost identificaţi, singurul care ar putea plăti este proprietarul terenului, Constantin Ciorăscu.
Procurorii îi reproşează acestuia că gardul său avea spărturi pe care nu le-a reparat şi astfel a permis accesul câinilor pe proprietatea sa.
CITEŞTE ŞI Părinţii lui Ionuţ Anghel vor să înfiinţeze o asociaţie în memoria fiului lor
Anchetatorii au scos de sub urmărire alte persoane care ar fi putut răspunde pentru moartea lui Ionuţ.
Procurorii au depus la dosar cererile lui Ciorăscu de a primi autorizaţie de la primăria sectorului 2 pentru a-şi repara gardul. Deşi anchetatorii recunosc în paginile rechizitoriului că autorităţile au întârziat eliberarea avizelor, primăria nu a fost trasă la răspundere.
Asociaţia care a eliberat câinele pe care l-a adoptat a scăpat de răspunderea penală. Procurorii recunosc faptul că unul dintre câinii care au participat la atac a fost adoptat şi trimis înapoi în stradă de ONG cu sprijinul autorităţilor, însă, din cauza legislaţiei haotice, nimeni nu poate fi considerat responsabil pentru moartea lui Ionuţ.