Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de chestionarul propus de prefectura Capitalei privind prevenţia consumului de droguri.
”Noi am participat la discuţiile de la Prefectura Bucureşti, am fi vrut un pic schimbat chestionarul. Nu avem o problemă cu chestionarul, dar pentru a primi un feedback real ai nevoie de un chestionar prietenos. Mă refer la întrebarea 5 care făcea referire la testarea copilului în şcoală, lucru cu care nu suntem de acord. Există posibilitatea ca acest copil să fie abuzat emoţional, văzând că intră în acel cabinet şcolar şi atunci ne-am dori, cu acordul familiei, acel copil să fie testat în afara unităţii de învăţământ. Şi la întrebarea 11 am fost nemulţumiţi, în sensul în care ne opunem testării în masă pentru că aceasta nu îşi atinge scopul. Punem milioane de familii pe drumuri pentru un moft, obiectivul nefiind atins. Este o aberaţie, nu există la nivel european şi nici la nivel mondial să testezi în masă copiii pentru droguri”, a afirmat Iulian Cristache, la Medika Tv.
El a admis că ”sunt probleme” legate de consumul de droguri în rândul elevilor, dar că trebuie mers ”la cauză”, la ”cei care trebuie să meargă după gratii” pentru că distribuie stupefiante copiilor.
În acest context, Iulian Cristache a atras atenţia asupra faptului că Agenţia Naţională Antidrog şi Poliţia are un număr insuficient de agenți care trebuie să acopere numărul şcolilor care funcţionează în judeţe.
Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat, săptămâna trecută, că va fi împărţit în şcoli, la gimnaziu şi liceu, chestionarul pentru părinţi şi elevi privind problema consumului de droguri, în care sunt întrebaţi dacă sunt de acord cu testarea anti-drog în anumite condiţii, cu analize de sânge decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi cu oră de educaţie anti-drog în programa şcolară.