Părinţii se plâng că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor. Mai multe mame susţin pe reţelele de socializare că elevii ajung să muncească mai mult decât un adult, din cauza temelor primite pentru acasă.
Mai multe mame din Suceava spun că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor pe care le au de făcut.
Citeşte şi Ministrul Educaţiei, veste bună pentru elevi. „Doresc să măresc şi mai mult bursele”
„Copilul meu de clasa a III-a, după 4 ore la şcoală, mai stă 4-5 ore la teme. Şoc şi groază atât pentru el, cât şi pentru mine”, a comentat o mamă.
„Un elev de clasa a V-a petrece la şcoală şi acasă pentru rezolvarea temelor în jur de 10 – 12 ore. Mai mult decât un funcţionar care munceşte 8 ore/zi. Nu mi se pare normal”, a scris o altă mamă.
„Nu mai are timp de sport, de lectură din plăcere, de stat afară cu prietenii. Are teme, fişe, culegeri, iar fişe. Fişe pe whatsapp, pe mail, pe classroom, teme din manual, din culegere”, a arătat o sucevenacă
„Se dau teme şi la clasa zero. Şi la mate şi la română. Să vedeţi acolo”, a comentat o utilizatoare a reţelei Facebook.
Deşi sunt părinţi care spun că au sesizat Inspectoratul Şcolar Suceava încă de anul trecut cu privire la acest aspect, conducerea instituţiei a declarat că nu s-au înregistrat reclamaţii oficiale.
Cu toate acestea, inspectorul general adjunct Ioan Puiu le aminteşte directorilor de şcoli, profesorilor şi învăţătorilor că timpul alocat temelor este reglementat prin Ordin al Ministerului Educaţiei.
„Timpul alocat temei obligatorii pentru acasă, la învăţământul primar va fi de maximul o oră. Pentru celelalte niveluri de învăţământ, timpul alocat efectuării temei obligatorii va fi de maximul două ore”, se arată în Ordin, potrivit Adevărul.
Inspectorul adjunct le dă dreptate părinţilor care spun că elevii muncesc mai mult decât adulţii şi spune că de vina ar fi profesorii care nu îşi pregătesc orele de curs şi ca să recupereze timpul pierdut în clasă le dau copiilor mai multe exerciţii pentru acasă.
Reprezentantul IŞJ anunţă că se vor face controale în şcoli.