Între timp, ministrul Educației a anunțat că lucrează la structura următorului an școlar, unde plănuiește ca vacanța de iarnă să fie mai scurtă și să programeze examenele din vară „ceva mai devreme”. Prin această măsură, Federaţia Părinţilor susţine că ar fi vorba despre o scurtare cu 2 săptămâni a cursurilor, aşa că cere păstrarea actualei date de început a vacanţei de vară.
„Susținem lungirea anului școlar cu 2 săptămâni, pentru că anul acesta a fost la limită cu vacanțele, plus zilele libere, samd. Atragem atenția consiliilor locale, în special cele din mediul rural, să asigure finanțarea corespunzătoare pentru asigurarea combustibilului solid, astfel încât la iarnă să nu avem temperaturi mici în sălile de curs”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache.
Cristache a precizat pentru Edupedu.ro că „structura anului școlar trebuie să țină cont neapărat de programa școlară și de planurile-cadru, astfel încât copiii să dobândească competențe specifice și cheie. Un an școlar nu se face după industria hotelieră și nici după dorințele exclusive ale părinților care nu au cu cine să își lase copiii, ci în baza unui calcul științific primit de la Institutul de Științe ale Educației, care trebuie să spună de câte ore are nevoie un elev ca să dobândească competența disciplinei respective”.
„Să lăsăm anul școlar să se încheie tot la 15 iunie și practic nu mai devreme cu 2 săptămâni, așa cum spusese doamna ministru”, a continuat liderul Federației de Părinți.